Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec u nikad veselijem tonu obilježio Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec od 2009. godine obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom. To rade sa stilom, uz veliko druženje, zabavu i Izbor za supertalent škole. Svim polaznicima ovaj jedan dan u godini predstavlja jedinstvenu priliku da u svečanom prostoru dostojanstveno obilježe ovaj, po njih, školu i djelatnike, važan trenutak.

Veliko slavlje nije izostalo ni ove godine kada su se okupili u Hotelu Park u Čakovcu i na sebi svojstven način proslavili najuspješniju godinu dosad, u kojoj se krenulo s toliko dugo očekivanom izgradnjom njihovog drugog doma, nove zgrade škole – Regionalnog edukacijsko – rehabilitacijskog centra Čakovec.

Posebno je to u svom govoru i pozdravljanju svojih 200-tinjak polaznika COO-a i njihovih mentora i suradnika, istakla ravnateljica Centra Dragica Benčik te iskoristila priliku da zahvali prisutnoj gradonačelnici Grada Čakovca Ljerki Cividini na svom trudu koji je uložila kako bi danas vidjeli toliko osmijeha na jednom mjestu.

Svi polaznici s ponosom su im pokazali svoje plesne, glazbene, scenske, likovne i sportske talente kroz čak 29 točaka u tri kategorije, a osim njihovih mentora i suradnika COO-a, u pripremi nastupa pomogli su im učenici Gospodarske škole Čakovec koji su im za tu prigodu uredili frizure i šminku. Ujedno, od 2017. projekt je škola nadogradila i prigodnim nagradama, pa je tako žiri i ove godine birao najbolje koji su primili priznanja za svoj talent.

Spomenimo kako se odlukom Ujedinjenih naroda iz 1992. godine, 3. prosinca obilježava kao Međunarodni dan osoba s invaliditetom, s ciljem jednakosti u ostvarivanju prava i sudjelovanju osoba s invaliditetom u društvu.

Ovakva druženja i svečanosti poput obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom u Čakovcu, pokazuju pravu snagu zajednice koja brine za sve svoje članove.

(gč)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja