Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

Cvijetići sv. Antuna

Župa sv. Antuna Padovanskog Čakovec ove je godine raspisala 5. po redu književni i likovni natječaj čija je tema bila – Molitva za mir.

Povjerenstvo za odabir literarnih radova činile su Nataša Kralj, Blaženka Hunjadi Bašek i Ines Virč. (Ocjenjivala se ideja, motivi, odabir teme, kompozicija, kreativnost i originalnost izraza.)

U Povjerenstvu za odabir likovnih radova bile su: Marija Šilec, Mira Žerjav i Fanika Pongrac. (Gledala se tema, kompozicija, tehnika, izražajnost i dječja kreativnost.)

OŠ Tomaša Goričanca ima ove godine pobjednice u književnom i likovnom dijelu. Prvu nagradu u književnom dijelu od 1. do 4. razreda osvojila je Tea Dodlek, 3.a. Ona je napisala pjesmu na kajkavskom narječju pod naslovom Molitva za mir. U likovnom dijelu prvu nagradu je osvojila Greta Zamuda, 3.a  koja je naslikala sliku – Molimo Isusa za mir među ljudima. Na prigodnoj izložbi bili su i radovi Mare Strnad, Vide Brodarić i Doriana Tizaja.

Učenici su zajedno s roditeljima i učiteljicom Ljiljanom Rinkovec nazočili podjeli nagrada na blagdan Svetog Antuna Padovanskog gdje su prigodno nagrađeni.

Patricija Husajina

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja