Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

Dani kajkavske riječi, Zlatar, 2023.

U subotu, 30.rujna otvorena je u Zlataru u OŠ Ante Kovačića tradicionalna likovna izložba „Čovjek čovjeku“. Organizator izložbe je POU dr. Jurja Žerjavića Zlatar. Ove godine na likovni natječaj pristigla su 854 likovna rada iz 42 škole. Izloženo je stotinjak likovnih radova.

Iz OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica izloženo je deset likovnih radova. Njihovi autori su sljedeći učenici:

Mia Vlašić, 2.b, Tea Krznar 3.a, Dorian Halić, 3.b. Mara Strnad 4.a, Dorian Tizaj 4.a, Vida Brodarić 4.a, Tea Dodlek 4.a, Greta Zamuda 4.a, Marta Goričanec, 5.a, Nika Drk, 5.b.

Njihove mentorice su učiteljice razredne nastave: Blaženka Palatinuš, Janja Fažon, Nada
Črep, Ljiljana Rinkovec, Slavica Švec i Jasminka Drabić.

Između svih izloženih radova posebno je istaknut i nagrađen likovni rad učenice Vide Brodarić, 4.a.

Istog dana održana je i druga manifestacija u sklopu Dana kajkavske riječi, a to je Zbor malih pjesnika. Ove je godine na Zbor malih pjesnika pristiglo 318 pjesama iz 56 škola kajkavskog govornog područja. Za nastup su odabrane 63 pjesme. Njih su krasnoslovili njihovi autori. Prosudbenu komisiju činile su: Željka Horvat-Vukelja, Ivančica Tomorad i Gordana Valjak.

Iz OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica nastupili su Igor Puklek, 4.a i Greta Zamuda, 4.a. Igor je krasnoslovio svoju pjesmu Idem f školo, a Greta pjesmu Kaj Hrvat voli. Za svoj nastup oboje su nagrađeni velikim pljeskom. Učenike je za nastup pripremila njihova učiteljica Ljiljana Rinkovec.

 

 

 

 

 

Patricija Husajina

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja