Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

Genijalna Čakovčanka niže uspjehe!

Hrvatska multimedijalna umjetnica, pjesnikinja i filmašica, naša genijalna Čakovčanka Stanka Gjurić, sa svojom višestruko nagrađivanom video poezijom „Akvarel“, u službenoj je selekciji natječaja za video pjesmu 2023, na festivalu „La Factorie“ u Francuskoj. Pozvana je da uz još dvadeset i dvoje pjesnika iz cijelog svijeta, nastupi na tom uglednom pjesničkom događaju koji će se održati u kući poezije, spomenutoj „La Factorie“, u prekrasnom Val de Reuilu.

Kuriozitet vezan uz „La Factorie“, inače prvu kuću poezije u Normandiji, je taj da se ona nalazi u staroj tvornici celuloze, usidrena na usamljenom otoku između Pariza i Rouena. Na tom bajkovitom mjestu događaju se akcije u dijapazonu od kreativnih rezidencija za pjesnike, vođenja izdavačke kuće, do umjetničkih izložbi, kavana-knjižara i biblioteka poezije.

Festival se održava krajem svibnja, a na njemu sudjeluje 23 pozvana pjesnika. U svečani događaj uključena su 4 normanska grada. Osim što će poezija biti prezentirana na pozornici, odvijat će se mnoštvo performansa, projekcija video pjesama, koncerata, i uživati u noćima punim poezije uz sudjelovanje bruxelleskog FiEstivala i Kuće poezije iz Amaya.

Festival će kulminirat će brojnim umjetničkim projektima koje provodi La Factorie.
Svečana dodjela nagrada i projekcija najboljih filmova održat će se prilikom samog otvaranja pjesničkog festivala 26 svibnja.

https://www.factorie.fr/

https://www.facebook.com/StankaGjuric/

Filmske novosti

PoetaFilm, Zagreb

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja