Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

Izložba radova polaznika “Artelje” a u Prelogu

Već sedamnaest godina u Čakovcu i u Prelogu zadnjih četiri godine (u prostoru Jezično edukativnog centra i ustanove Didasko), Likovno udruženje Čakovec organizira ovaj način edukacije djece u likovnom smislu i proširivanju njihovog znanja o slikanju te na kraju školske godine zaokružuje edukaciju izložbom nastalih radova. Rad u tim radionicama poboljšava socijalne vještine, potiče djecu na kreativno razmišljanje i izražavanje, razvijanje mašte, osjećaj za prostor, ravnotežu i sklad likovnih elemenata, pomaže pravilnom razvoju fine motorike, skladnih pokreta ruku, razvija se osjećaj za lijepo, pobuđuje dječju maštu i potiče na stvaralaštvo.

Kroz razne vidove dječjeg stvaralaštva koje radimo proširuje se i obogaćuje dječji rječnik, potiču se njihove pozitivne emocije, radost te osjećaj za lijepo. Vjerujemo da je vrlo zanimljivo vidjeti kako su djeca različite dobi odradila različite teme, koristeći različite tehnike.

“Artelje” je ove godine polazilo dvadeset sedam djece iz donjeg Međimurja i Podravine, te će njihovi odabrani radovi biti izloženi na uvid javnosti.

Predavačica u Prelogu je profesorica Marina Mrazović.

(mp)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja