Međimurje Press
Izložbe

U Čakovcu Stipe i Viki izložbom predstavljaju pola stoljeća alpinističkog prijateljstva

Nakon što je izložba “Stipe i Viki – 50 godina prijateljstva i najvećih alpinističkih uspjeha” predstavljena slovenskoj javnosti sredinom siječnja u Slovenskom planinarskom muzeju u Mojstrani, izložba stiže u Međimurje.

Prva u Hrvatskoj čast će je imati ugostiti Međimurska županija koja na privatnu inicijativu međimurskih planinara u Čakovec dovodi svjetske legende alpinizma. Stipe Božić i Viki Grošelj poznata su i jedna od najdugovječnijih hrvatsko-slovenskih alpinističkih veza. “STIPE I VIKI – 50 godina prijateljstva i najvećih alpinističkih uspjeha” izložba je kojom ovaj alpinistički dvojac predstavlja pedeset godina svog zajedničkog djelovanja, prijateljstva i alpinističkih dosega.

Otvorenje izložbe zakazano je za subotu 1. travnja 2023. godine u 12 sati u zgradi Scheier u Čakovcu. Izložbu će otvoriti župan Matija Posavec, a programu će nazočiti uz Stipu Božića i Viki Grošelja, i počasni generalni konzul Nepala u Sloveniji Aswin Kumar Shrestha. Na otvorenje izložbe pozvani su posebice  planinari, ljubitelji prirode, fotografije i pisane riječi te Nepalci koji žive i rade u Međimurju. Prije svečanog programa otvorenja izložbe počasni generalni konzul Nepala u Sloveniji Aswin Kumar Shrestha bit će dostupan za razgovor s njima i ostalim zainteresiranim građanima u zgradi Scheier već u 11 sati.

Nakon otvorenja izložbe Stipe i Viki održat će prigodno predavanje uz forum diskusiju. Posjetitelji će moći nabaviti i putopisne knjige s autorskim potpisom Božića i Grošelja.

Izložba će biti u Čakovcu dostupna za razgled od 1. do 5. travnja, a nakon toga bit će predstavljena javnosti u Rijeci.

Foto: Kruno Varga

Roberta Radović

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja