Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

Međimurski mjuzikl “Zlatni cinkuš”

Gradska zajednica kulture Čakovca u okviru obilježavanja Dana Grada održala je praizvedbu, a dan kasnije i premijeru međimurskog mjuzikla “Zlatni cinkuš” u Srednjoj školi Čakovec.

 

Mjuzikl su pripremili čakovečki amateri te je uključena većina članica gradske zajednice, čak njih 14, a oko 100 osoba sveukupno sudjeluje u ovom velikom projektu. Tekst je napisala Kristina Štebih, režiju potpisuje Dejan Buvač, a glavne uloge tumače Tamara Korunek, Bojan Jambrošić, Siniša Obadić i Tonka Pasarić, uz dirigenta Tomislava Cvrtilu. Za koreografiju su zaslužni Nikolina Mekovec i Nikola Kotur, koji je ujedno voditelj projekta, voditeljica pjevanja je Lana Cvrtila, scenografiju potpisuje Ivan Levačić, a kostimografiju Gospodarska škola Čakovec, učenici obrazovnog sektora moda, tekstil i koža, pod vodstvom Andreje Modrinjak i Ana-Marije Bogdanović. 

Uz 15 glazbenih točaka u izvođenju Tamburaškog orkestra “Stjepan Bujan – Stipić” Čakovec, Gradskog puhačkog orkestra Čakovec, Dixieland banda Čakovec i Big banda Čakovec, pridruženi su im i gostujući glazbenici Monika Nekić, Danijel Dušec, Dorotea Božić Palašek, Vanja Jerković, Maja Magdalena Barić i Gabi Špoljarić. Na sceni se izmijenjuje velik broj glumaca koji preuzimaju glavne i sporedne uloge u mjuziklu, uz podršku ostalih sudionika iz Kazališne družine “Štolcer” Čakovec, Dramskog studija DADA – KD Pinklec, Dječjeg gradskog kazališta Čakovec, KUU-e “Veseli Međimurci” Čakovec, KUD-a Žiškovec i Studija suvremenog plesa “Teuta” Čakovec.  

Mjeseci, pa i godine truda i rada, od ideje do realizacije, urodili su plodom te je čakovečka i međimurska publika napunila dvoranu dvije večeri zaredom te ovacijama nagradila ovu kako su je nazvali “čakovečku pripovijest z mužikom, plesom i popevanjem”. Ali ona je ponudila mnogo više, kroz tužnu ljubavnu priču prisjetila nas je na povijest Čakovca i njegovo bogatstvo u ljudima i sugrađanima, omogućila uživanje u kadrovima prošlosti, a pritom i pokazala svu raskoš talenta međimurskog amaterizma.

 

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

(gč)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja