Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

Novi zanimljivi projekt Čakovčanke Stanke Gjurić

Spisateljica i audiovizualna umjetnica rodom iz Čakovca, Stanka Gjurić, koju Hrvatska radiotelevizija, povodom njezina nedavna gostovanja u ‘Magazinu’ emisije ‘Dobro jutro Hrvatska’, predstavlja ovim riječima: Ona je umjetnica u punom smislu te riječi – pjesnikinja, esejistica, glumica, filmska autorica, bivša manekenka i akademkinja Stanka Gjurić.

Nedavno se vratila iz New Yorka, gdje je osvojila prestižnu nagradu na Egipatsko-američkom filmskom festivalu za film „Link“ i razmijenila dojmove s Dubravkom Žiljak.
Tako je u emisiji Stanka najavila da će u svom idućem projektu, filmu koji će biti snimljen prema dijelovima iz njene knjige proze “Istina o sreći”, uz našu glumačku divu Anju Šovagović, glumiti i beogradski glumac Milan Kalinić.
Pjesnikinja je također izjavila kako je na počecima svoga bavljenja filmom, s danas na žalost pokojnim velikanom hrvatskog glumišta Špirom Guberinom u glavnoj ulozi, snimila igrani film “O požudi i srcu” koji će nakon restauracije zvuka konačno ugledati svjetlo dana.

Donosimo poveznicu na trailer istog, kao i poveznicu na trailer u New Yorku nagrađenog filma “Link”.

Cro kultura
Filmske novosti

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja