Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

OŠ Tomaš Goričanec domaćin u Erasmus+ projektu Deplastify the Planet!

U Erasmus+ projektu Deplastify the Planet OŠ Tomaš Goričanec iz Male Subotice  bila je domaćin  od 12. do19.5.2023. Učenici i učitelji iz partnerskih škola  iz Austrije, Arube, Portugala,  Španjolske i Belgije sudjelovali su u projektnim aktivnostima na temu projekta te upoznali naš kraj i glavni grad Zagreb.

Na  radionicama  Comic Book učenici su nastavili razvijati priču o problemu plastike i njezinom rješavanju. Na sljedećim razmjenama učenika, strip će se dorađivati i pretvarati u priču kako deplastificirati planetu Zemlju.

Učenici su bili aktivni i na ostalim radionicama koje smo pripremili u suradnji sa udrugama O.A.ZA u Zagrebu, Međimurska priroda, Sport za sve Mala Subotica, Tehnix, Reciklažno dvorište Pre-kom, Čakom, plesnoj i  likovnoj radionici u školi.

Program domaćinstva pripremile su koordinatorica projekta Manuela Stričak i učiteljice Olivera Šercer Žokalj, Marija Jelenić, Mateja Čerepinko i Dora Puklek.  U realizaciji pomogli su učitelji Magdalena Sklepić, Tino Jelenić, Patricija Husajina, Andreja Švec i Iva Mihalic Krčmar i ravnateljica škole Željka Štampar Zamuda.

Gosti su kroz prezentacije predstavili svoje škole a domaćini sve aktivnosti koje smo  proveli u projektu do domaćinstva.

Učenici su bili smješteni u obiteljima te su tako imali prilike upoznati i način života i navike svojih vršnjaka u Hrvatskoj. Sve pohvale roditeljima koji su odlično organizirali slobodno vrijeme našim gostima.

U projektu nas očekuju pripreme za putovanja za sljedeću školsku godinu, a prvo će biti u partnersku školu u Portugalu. Erasmus projekt ponovno je dokazao sve svoje prednosti a pohvale gostiju za organizaciju i provedbu daju nam novu motivaciju za daljnju realizaciju projektnih aktivnosti.

Patricija Husajina

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja