Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

Promocija knjiga

U ponedjeljak, 20.03.2023. u 18 sati u Multimedijalnoj dvorani Knjižnice “Nikola Zrinski” održat će se predstavljanje 4 knjiga čiji su autori Ljubica Ribić i Milan Novak.

Ljubica Ribić  je pjesnikinja koja će predstaviti svoje pjesme na standardnom jeziku, ali  i kajkavskom narječju koje su objavljene u knjigama “Partitura misli” i “Ferdamano zavuzlane rieči”.

Članica je Varaždinskog književnog društva, a  2015. postaje članicom Matice Hrvatske. Predsjednica je Udruge za promicanje kulture RITAM MISLI od 2016. godine.
Piše poeziju i kratku prozu na hrvatskome standardnom jeziku, na kajkavskom i slovenskom jeziku te prevodi sa slovenskog jezika. Organizira pjesnička druženja u Varaždinu pod
nazivom IMPULS – poezija u kafiću, kao i snimanje emisija za Varaždinsku televiziju , IMPULS poezija na VTV-u.

Milan Novak je slovenski književnik koji će se predstaviti svoje kratke priče i poeziju u objavljenim knjigama “Pukotine procijepa” i “Skladatelji znotraj”.

Piše prozu i pjesme. Priređuje literarne događaje s elementima poezije, plesa/pokreta, glazbe i videa. Suorganizator je pjesničkih susreta u Varaždinu/Hrvatska, IMPULS – poezija u kafiću.
Njegova djela prevedena su na hrvatski, makedonski, engleski, njemački i rumunjski jezik.

U glazbenom programu sudjeluje Vida Dodigović.

Gordana Vidović
dipl.bib.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja