Međimurje Press
Udruge

Božićno okupljanje Kluba ZBUMŽ – HOS Belica

Božićnom okupljanju u Društvenom domu u Belici nazočili su svi članovi Kluba, što je rijetkost u braniteljskim udrugama. Radni dio započeo je intoniranjem Hrvatske himne i minutom šutnje za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje.  

Predsjednik Kluba Josip Kolarić je podsjetio nazočne s aktivnostima koje je Klub proveo u polugodišnjem postojanju spomenuvši komemoracije na Ksajpi, Maclju, Sepu i Baćinu, te učešće na Memorijalnoj biciklijadi i Memorijalnom bogračfestu organiziranih u povodu Dana međimurskih branitelja kao i učešće na hodočašću u Voćinu.

Predsjednik je upoznao članove Kluba s prednostima braniteljske organizacije kad ima pravnu osobnost, te istaknuo da je on kao tajnik Zajednice braniteljskih udruga Međimurke županije ovlaštena osoba za predstavljanje ista, pa tako i Kluba, te da ima pravo na potpis i pečat Zajednice, što je velika prednost u odnosu na ogranke/klubove/podružnice drugih udruga u Međimurskoj županiji. Klub djeluje u sastavu Zajednice jer fizičke osobe ne mogu bili članovi saveza udruga, a da bi Klub postao samostalna sastavnica Zajednice u idućoj godini Klub će se organizirati kao pravna osoba kako bi hrvatski branitelji članovi Kluba imali mjesto u široj društvenoj zajednici koja ima pripada.

Božićnom okupljanju Kluba nazočili su Zvonko Krnjak – barjaktar Društva VETERAN i Željko Tomašić – predsjednik Zajednice braniteljskih udruga Međimurske županije. Tomašić je uz čestitku za Božić i novu 2024. godinu, članovima članovima Kluba – HOS Belica zahvalio na ustrajnosti i aktivnostima u očuvanju digniteta Domovinskog rata i časnog predstavljanja Zajednice braniteljskih udruga Međimurke županije.

Željko Tomašić

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja