Međimurje Press
Humanitarno

Predstavljen milijardu eura vrijedan donacijski projekt za Ukrajinu!

Digital Asset Decentralized Exchange Ltd., partnerska institucija Vlade Ukrajine i nositelj humanitarnog projekta za prikupljanje sredstava “ Project Phoenix ” danas je službeno u  „Areni Zagreb“predstavila međunarodni donacijski projekt “Projekt Phoenix”.

Događaju su nazočili Veleposlanik Ukrajine u Republici Hrvatskoj Njegova ekselencija g. Kirilič Vasilj, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske g. Zdenko Lucić, Veleposlanik Republike Austrije Dr. Josef Markus Wuketich, Veleposlanica Republike Bugarske gđa. Genka Vasileva Georgieva, izaslanik Veleposlanika Francuske Republike,  kao i visoki predstavnici Vlade Ukrajine, članovi Diplomatskog zbora Hrvatske, visoki predstavnici zemalja, kao i predstavnici medija.

Ovom prigodom Veleposlanik Ukrajine u Republici Hrvatskoj, Njegova ekselencija g. Kirilič Vasilj posebno je istaknuo povezanost, razumijevanje i suosjećanje koje Hrvatska ima prema Ukrajini te se posebno zahvalio svim sudionicima „Projekta Phoenix“ čime je ujedno i podržao ovaj hvalevrijedan projekt prikupljanja pomoći za njegovu domovinu.

Ukrajina je u sukobu posljednjih 5 mjeseci. Pogođeni su mnogi ukrajinski gradovi; srušene ceste i zgrade; stanovnici su protjerani i/ili su pobjegli iz konfliktnih područja… čak su se i životi djece i ljudi koji žive u zapadnim dijelovima zemlje, koji nisu bili uključeni u sukob, značajno promijenili.

„Upravo iz tog razloga i bez (političkih) predrasuda o sukobu, “Projekt Phoenix” rođen je kako bi prikupio milijardu eura koji će povećati kvalitetu života djece i mladih koji su ostali u Ukrajini, a koristit će se za obnovu infrastrukture, pomoć malom poduzetništvu i poticanje zajednice. No, željeli smo djelovati odmah pa je tvrtka DADEX prije samog početka „Projekta Phoenix“ odlučila donirati Ukrajini posebna SUV vozila za pristup teško prohodnim terenima, termo deke i solarne telefone“ , izjavio je Nicolo Maestini Vice President tvrtke DADEX.

Na predstavljanju projekta imali smo priliku saznati kako će se odvijati prikupljanje sredstava. Blanka Lasić, Brand manager Projekta je pojasnila:“ “Projekt Phoenix” se sastoji od 5 glavnih komponenata prikupljanja donacija među kojima su: telefonske donacije, izravne financijske donacije, Blockchain donacije, donacijski koncert i mobilna aplikacija. Službeni početak prikupljanja sredstava je 3. rujna.„

Okupljenima je posebno pažnju zaokupila najava koncerta jer se naime radi o velikom humanitarnom koncertu na kojem će nastupiti poznata svjetska glazbena imena : Jason Derulo, Ne-Yo, Kid Laroi i Fatman Scoop, no koliko doznajemo to su samo neki od popularnih glazbenika koji stižu 29. listopada u zagrebačku Arenu.

Vlada Ukrajine dala je službenu potporu projektu, uz nekoliko vladinih organizacija koje također podržavaju ovaj projekt. 100% prikupljenih sredstava će primiti ukrajinske institucije koje će predlagati projekte i kontrolirati potrošnju sredstava.

Klara Vidmar, mag. rel. int. et. dipl.

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja