Međimurje Press
Udruge

Memorijalna biciklijada

U povodu Dana Međimurskih branitelja, Zajednica braniteljskih udruga Međimurske županije u suradnji s Udrugom LAGANINI Prelog organizira, 

MEMORIJALNU BICIKLIJADU

sa željom da se oda poseban pijetet hrvatskim braniteljima iz Međimurske županije, koja je prva istjerala bivšu JNA sa svog prostora 1991. godine, te je prva u RH zauzela jednu vojarnu sa svom opremom i time posebno pomogla zauzimanje vojnih objekata bivše JNA u Varaždinu, kao i hrvatskim braniteljima u Dalmaciji, Slavoniji, karlovačkom ratištu i šire.

Želimo uključivanjem svih braniteljskih udruga u Međimurskoj županiji, organizirati sjećanje na dane ponosa i slave iz 1991. godine kada smo osvojili vojarnu u Čakovcu i karaule u Donjoj Dubravi, Kotoribi i Goričanu.  U sjećanje na te dane, a posebno na sve koji su na bilo koji način bili uključeni u navedena događanja, a danas ih više nema među nama organiziramo „Memorijalnu biciklijadu“, rekao je predsjednik Josip Kolarić.

Došlo je male promjene u prihvatnim postajama, tako da s eu Kotoribi biciklisti neće zadržavati, već se PP-2 biti u hotelu Golf u Svetoj Mariji. Također, sudionici će zapaliti svijeće kod spomenika u Donjoj Dubravi i Kotoribi.

(ž.t.)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja