Međimurje Press
Udruge

Najava 11. Godišnje nagrade za novinarske radove koji promiču vrijednosti obrazovanja

Poziv za sudjelovanje u najavi dodjele 11. „Godišnje nagrade za novinarske radove koji promiču vrijednosti obrazovanja“, utorak 14. 11. 2023. g. od 12 sati na Studijskom centru socijalnog rada Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Nazorova 51

Udruga Pragma poziva medije na javno predstavljanje teme ovogodišnje, 11. zaredom, „Godišnje nagrade za novinarske radove koji promiču vrijednosti obrazovanja“. Svake godine biramo temu koja prati aktualne potrebe djece i mladih te promoviramo medijsko i socio-emocionalno učenje. Do sada su obrađene teme poput prevencije nepoželjna ponašanja te promocije prosocijalnog ponašanja djece i mladih; prevencija ovisnosti; promocija čitanja i kvalitetnog slobodnog vremena; promocija vještina empatije i aktivnog slušanja i sl.

Ovogodišnji moto Nagrade je „Misli – vježbaj – mijenjaj“ i govori o potrebi mijenjanja stavova djece i mladih (kao i roditelja i stručnjaka) o potrebi sudjelovanja u sportskim aktivnostima te isticanju pozitivnih strana sudjelovanja djece i mladih kroz sport, i na taj način povezujući sport te zdravstvene i socio-emocionalne kompetencije djece i mladih. Naglasak ovogodišnje Nagrade će biti na promociji zdravlja kod djece i mladih, timskog rada i nenasilja, zajedništva i suradničkog rješavanja problema, usmjeravanja pažnje i povećanja motivacije, odgoja za općeljudske vrijednosti poštivanja drugih (suparnika, protivnika – natjecatelja i kolega) te zaštite ranjivijih (zaštita djece od svih oblika zlostavljanja ili neprimjerenog ponašanja vršnjaka ili odraslih).

Zbog važnosti teme za cjeloviti razvoj djece i mladih te poticanja djece i mladih na tjelesnu aktivnost putem novinarskih radova (radijskih, tiskanih/online i TV priloga), pozivamo na sudjelovanje u najavi ovogodišnje Nagrade koja će se održati 14. 11. 2023. g. u prostoru Studijskog centra socijalnog rada Pravnog fakulteta u Zagrebu, Nazorova 51, od 12 do 13 sati. U najavi sudjeluju predsjednik Pragme Nedjeljko Marković i koordinatorica Jelena Adamlje; predstavnici partnera na projektu: dr. sc. Ivan Dujić, glavni tajnik Hrvatskog školskog sportskog saveza i Katarina Blažina Mukavec, projektna koordinatorica Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu, te predstavnici Grada Zagreba i Ministarstva turizma i sporta, koji je i pokrovitelj ovogodišnje Nagrade.

Nedjeljko Marković

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja