Međimurje Press
Udruge

Osnovana nova zajednica udruga proisteklih iz Domovinskog rata Međimurske županije!

U Čakovcu  je 22. ožukja 2023. osnovana nova Zajednica udruga ratnih postrojbi odnosno branitelja sa prve linije obrane RH.  Novu zajednicu čine Županijska udruga veterana 54.samostalne pješačke bojne Čakovec, Udruga veterana 34.inženjerijske bojne Čakovec i društvo Veteran.

Zajednica ne osporava legitimitet nijedne braniteljske udruge, već je osnovana biti na usluzi braniteljskim udrugama, prvenstveno članicama, kako bi se udruge sukladno pozitivnim hrvatskim propisima osposobile za aktivno djelovanje kao organizacije civilnog društva, a samim tim pozicionirale u društvu kako to branitelji zaslužuju.

Članstvom u Zajednici udruge ne gube samostalnost niti legitimitet. Zajednica ne predstavlja udruge, već će u okviru svojih mogućnosti utjecati na javnu politiku očuvanja digniteta Domovinskog rata, a na prijedloge i zahtjeve udruga članica.

Članicom Zajednice može temeljem zahtjeva i Odluke Skupštine Zajednice postati svaka braniteljska udruga s područja Međimurske županije, a koja djeluje po pozitivnim hrvatskom propisima o čemu dostavlja dokaze. Temeljem navedenog pozivamo sve braniteljske udruge s područja Međimurske županije da se priključe Zajednici, kako bi zajedno kreirali politiku očuvanja digniteta Domovinskog rata.

Za predsjednika zajednice izabran je Željko Dobranić dopredsjednika Dragutin Remenar, a tajnika i likvidatora Željko Tomašić.

 

Tekst i foto : Pavo Jazvić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja