Međimurje Press
Udruge

Uz Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Dana 04. kolovoza 2023. godine, na poziv načelnice Općine Hrvatska Dubica Ružice Karagić,  svečanoj sjednici prigodom Dana općine nazočili su predstavnici „VETERANA“ – društva branitelja Domovinskog rata iz Međimurske županije.  Znatan broj članova Društva VETERAN su kao pripadnici 2. domobranske bojne/24. domobranske pukovnije (Domobranske bojne Čakovec) ili kao pripadnici 34. inženjerijske bojne Čakovec u VRO „Oluja“ učestvovali u oslobađanju Hrvatske Dubice i Hrvatskog Pounja do Hrvatske Kostajnice.

Nazočnost Svečanoj sjednici predstavnika Društva VETERAN je projektna aktivnost projekta „POBJEDA; ZAHVALNOST I PONOS 2023“ koje provodi Društvo, a sufinanciraju; Ministarstvo hrvatskih branitelja, Međimurska županija, Grad Čakovec i Općine Sveti Juraj na Bregu i Štrigova.

Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća kod središnjeg križa na mjesnom groblju u Hrvatskoj Dubici odana je počast žrtvama iz Domovinskog rata. Misno slavlje u crkvi Presvetog trojstva predvodio je vlč. Damir Kunić, a svečana sjednica Općinskog vijeća održana je u Hrvatskom domu.

Na Svečanoj sjednici nazočnima se u ime Društva VETERAN obratio umirovljeni pukovnik Željko Tomašić, u VRO „Oluja“ Načelnik inženjerije VI. Zbornog područja Bjelovar – predsjednik Društva VETERAN.

Tomašić je nazočnima Načelnici Općine i članovima Općinskog vijeća prenio čestitke Međimurskog župana Matije Posavca i Gradonačelnice Grada Čakovca Ljerke Cividini, te je u vrlo emotivnom govoru kao sudionik tih događanja sve nazočne podsjetio na slavne dane ponosa i slave kada se stvarala hrvatska povijest.

Bili smo zajedno u ratu, vrijeme je da budemo zajedno i u miru, riječi su predsjednika Društva VETERAN, koji je načelnici Općine predao prigodan poklon. Predstavnici Društva VETERAN su se zadržali u srdačnom
razgovoru s Načelnicom općine Ružicom Karagić i herojem Domovinskog rata, umirovljenim pukovnikom Ivicom Panđa – Orkan.

Milka Tomašić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja