Međimurje Press
Kultura i obrazovanjeVijesti

Uspješni sportaši FOI-ja na prijemu kod predsjednika Republike Hrvatske

Studenti Sveučilišta u Zagrebu Fakulteta organizacije i informatike Sara Sušac, Karla Franović i Petar Znika sudjelovali su jučer, 21. studenog 2023. na svečanom prijemu kod predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, koji je održan na Pantovčaku u Zagrebu. Svečanosti su prisustvovali hrvatski studenti osvajači medalja na europskim prvenstvima ili svjetskim igrama, a u pratnji naših studenata bio je dr. sc. Damir Vučić, mentor FOI-jevih studenata na svim sportskim natjecanjima.

Studenti FOI-ja nastupali su za reprezentaciju Sveučilišta u Zagrebu na Europskom sveučilišnom prvenstvu koje se održalo u srpnju ove godine. Kao osvajači medalja pozvani su od strane Predsjednika na prijem, kako bi im dao podršku da i dalje ustraju u svom sportu, unatoč obvezama koje imaju na Fakultetu. Naime, Sveučilište u Zagrebu obranilo je titulu prvaka Europe u sveučilišnom sportu, što do sada nije uspjelo niti jednom europskom sveučilištu. Sara i Karlo osvojili su srebro u stolnom tenisu, dok je Petar s muškom stolnoteniskom ekipom osvojio broncu. Tako je naših troje FOI-jevaca ušlo u ovo probrano društvo najboljih studentskih sportaša u protekloj godini na razini Hrvatske!

„Ovo što vi radite je lijepo, afirmativno za Hrvatsku, za hrvatsko sveučilište u cjelini i ja vas u tome podržavam“ – poručio je na jučerašnjem prijemu predsjednik Republike Zoran Milanović studentima osvajačima medalja na Europskim sveučilišnim prvenstvima 2023. godine i Svjetskim sveučilišnim igrama održanim u Chengdu. Čestitavši studenticama i studentima na sportskim uspjesima, predsjednik Milanović rekao im je da zna koliko je teško, vrlo često i nemoguće spojiti fakultetske obaveze s obvezama kvalitetnoga i vrhunskog sporta. „Moje poštovanje za ovo što radite je duboko. Ja ovdje viđam i primam puno ljudi, svatko je ovdje s nekakvim razlogom i uvijek gledam koliko je truda, odricanja, samoprijegora, rizika i neizvjesnost uloženo u nečiji životni put i u nečije rezultate, to nije svugdje isto“ – rekao je predsjednik Milanović u prigodnom obraćanju.

Prorektorica Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Jasenka Ostojić istaknula je iznimne sportske rezultate svih sveučilišta u Republici Hrvatskoj, a posebno Sveučilišta u Zagrebu. U tom smislu, rekla je da je Europska sveučilišna sportska asocijacija dodijelila Sveučilištu u Zagrebu nagradu za najaktivnije u Europi dva puta te nagradu za najuspješnije sportsko sveučilište u Europi tri puta. Inače je više od 430 studenata iz Hrvatske kroz dva mjeseca sudjelovalo je na čak 12 Europskih sveučilišnih prvenstava na kojima su ostvarili izvrsne rezultate s ukupno osvojenih 39 medalja.

Našim studentima još jednom iskreno čestitamo na ovim uspjesima i želimo im puno sreće i uspjeha u karijeri!

Foto: Hrvatski akademski sportski savez

Vika Kerekeš

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja