Međimurje Press
Nekategorizirano

Održana Osnivačka skupština Udruga Žene poduzetnice Međimurja

Okupljene u Facebook grupi Žene poduzetnice Međimurja osnovanoj u ožujku 2020. godine, u razdoblju karantene uslijed pandemije koronavirusa, međimurske žene poduzetnice odlučile su se na korak dalje i krenule u osnivanje udruge. Tako je jučer, na sam Dan žena 08. ožujka, održana osnivačka skupština Udruge Žene poduzetnice Međimurja sa sjedištem u Čakovcu. Skupštini je prisustvovalo dvadesetak žena iz cijelog Međimurja. Za predsjednicu udruge izabrana je Janja Varga, dopredsjednicu Vesna Baranašić Horvat, a tajnicu Anja Švoger.

Cilj udruge je promoviranje ženskog poduzetništva i međusobno pomaganje za što bolji uspjeh u poduzetništvu, s naglaskom na usavršavanje, redovito informiranje i povezivanje te u konačnici i poslovna suradnja među članicama, a kroz sajmove i konferencije Udruga će promovirati svoje članice i razvijati poduzetničku kulturu.

Na samoj skupštini odabran je i logo Udruge koji u sebi sadrži dva segmenta: stablo u obliku ženske siluete koje predstavlja žene poduzetnice kao nešto stabilno i sa čvrstim korijenima te cvijet lotus kao simbol vječnog preporoda (cvat), budući se žene poduzetnice kroz svoj posao i izazove koje uspješno savladavaju uvijek nanovo preporode (procvatu) i time postaju sve jače i sposobnije.

Budući da Facebook grupa trenutno broji više od 400 članica, a na popisu zainteresiranih žena za učlanjenje u udrugu se nalazi oko stotinu poduzetnica, za očekivati je da će Udruga u budućnosti značajno utjecati na položaj međimurskih poduzetnica u društvu.

Vesna Baranašić Horvat

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja