Međimurje Press
Ekologija

Udruga Biovrt daruje osnovne škole!

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom nedavno je kreirala i svijetu predstavila edukativnu brošuru, društvenu memory igru za velike i male te edukativni video “Čuvajmo sjeme u svojim vrtovima”.

U brošuri možete naučiti više o skupljanju sjemenja s najčešćih biljaka koje uzgajamo u školskim i obiteljskim vrtovima.

Memory igra na zabavan i jednostavan način pomaže djeci da nauče prepoznavati povrće, voće, začinsko i ljekovito bilje te cvijeće u različitim fazama rasta i kako izgleda njihovo sjeme.
Tako stvaramo nove generacije mladih ljudi koji imaju znanje kako uzgojiti vlastitu zdravu hranu i razumiju povezanost čovjeka s prirodom te koji će ovim znanjem očuvati prirodu za buduće generacije, ali i svoje zdravlje.

Pozivamo i vas da pogledate edukativni video te se informirate o osnovama skupljanja i čuvanja sjemenja na poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=7WANgwnlid0

Želite li i da vaši učenici nauče više o biljkama i skupljanju sjemenja? Sjajno!

U sklopu ovog poziva obradovati ćemo 10 osnovnih škola koje će igru i brošuru moći koristiti u nastavi i u dnevnim boravcima, stoga raspisujemo natječaj i pozivamo vas da se prijavite.

Tko može sudjelovati?   Sve osnovne (i područne) škole s područja Republike Hrvatske.

Kako sudjelovati? Od  06.10.-18.10.2022. pošaljite nam prijavu u kojoj ćete nam odgovoriti na sljedeća pitanja: Kakve aktivnosti provodite s učenicima vezano za edukaciju o biljnom i životinjskom svijetu te očuvanja bioraznolikosti u sklopu školskih programa u Vašoj školi?

Odgovoru priložite jednu fotografiju (koja pokazuje dio edukativnog sadržaja ili nastavnu aktivnost vezanu uz vaš odgovor)

Udruga Biovrt na svojoj će Facebook stranici  19.10.2022.  kreirati album fotografija gdje će javno objaviti fotografije i priče svih prijavljenih škola (provjerite imate li riješene GDPR izjave s roditeljima ako šaljete fotografiju na kojoj su djeca).

U razdoblju od 19.10. do 28.10.2022. do 12 sati album će biti otvoren za pregled i “lajkanje”.

Silvija Kolar-Fodor

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja