Međimurje Press
Politika i društvo

Kampanja koja educira zajednice da budu otporne na rizike!

Ravnateljstvo civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova organiziralo je danas  edukativno-zabavnu manifestaciju, posebno namijenjenu roditeljima i djeci školske dobi, kako bi se upoznali s modelima koji vjerno prikazuju situacije poput potresa, poplava i erozije te naučili kako se pripremiti i zaštititi u slučaju iznenadnih nepogoda.

Na Trgu Republike u Čakovcu, školska djeca i drugi namjernici na zabavan i poučan način dobiti su korisne informacije o katastrofama uzrokovanim prirodnim prijetnjama i kako se s njima nositi.

Kampanja je dio projekta “Na putu do smanjenja rizika od katastrofa”, financiranog iz fondova Europske unije, kojeg Ravnateljstvo civilne zaštite provodi u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje. Kampanjom će biti obuhvaćen 21 grad u Hrvatskoj gdje će građani, a posebno djeca i učenici, imati priliku upoznati edukacijske modele potresa, poplave i erozije. Naime, svijet je sve više suočen s nepredvidivim prirodnim događajima koji mogu uzrokovati ljudska stradavanja i velike materijalne štete. Zato je dobra priprema najvažnija! Stečenim znanjem i spremnošću svi zajedno možemo aktivno utjecati na smanjenje rizika od katastrofa te umanjiti njihove posljedice.

Čakovec je jedan od domaćina kampanje kojom je obuhvaćeno 21 gradova u Hrvatskoj. Cilj projekta  “Usvojimo znanja da šteta bude manja” i ove kampanje je stvoriti zajednice otporne na rizike.

(rd)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja