Međimurje Press
Političke stranke

Kolakušić osnovao novu političku stranku!

Osnovana je nova hrvatska stranka Pravo i pravda (PiP), a njezini su utemeljitelji Mislav Kolakušić, Ivan Vilibor Sinčić i Ivan Lovrinović.

Riječ je o prilično intrigantnom okupljanju, u kojem je, kako se može zaključiti, lider upravo Kolakušić. Taj bivši sudac gromoglasno je ušao u političku arenu, predstavljajući se kao čovjek koji je u stanju razmjerno brzo riješiti krupne hrvatske probleme, poput korupcije, uz uvjet da dobije maksimalne ovlasti. Smatrao je kako bi on morao istovremeno obnašati dužnosti predsjednika Vlade, ministra pravosuđa i ministra unutarnjih poslova da bi mogao jamčiti uspjeh u upravljanju Hrvatskom piše Novi list.

U posljednje je vrijeme Kolakušić pregovarao o suradnji s Domovinskim pokretom, kao i s još nekim manjim desnijim strankama. Domovinski pokret je zainteresiran za Kolakušića, zamjenik predsjednika te stranke Mario Radić u više je navrata kazao da imaju dosta podudarnih stavova s njim.

Sinčić je također 2019. izabran u Europski parlament, ali nije mu namjera bila aktivirati mandat nego to omogućiti nekom drugom iz njegovog Živog zida.No, u stranci je došlo do velikog sukoba jer je više kandidata htjelo konzumirati taj mandat. Naposljetku je Sinčić odlučio sam otići u Bruxelles, a Živi zid se urušio.

Sredinom 2022. Sinčić je rebrendirao svoju antiestablišment opciju i nazvao je Ključ Hrvatske, ali bez posebnog političkog učinka.
Lovrinović se u političke vode otisnuo 2015., kada je na listi Mosta ušao u Sabor. S vremenom se rastao s Mostom i pokrenuo vlastitu stranku – Promijenimo Hrvatsku.

U koaliciji sa Živim zidom je na prijevremenim izborima 2016. Lovrinović zadržao parlamentarni status, ali su 2020. zajednički propali. Ne čudi stoga što se Lovrinović sada udružuje s Kolakušićem u pokušaju revitaliziranja svoje političke karijere.

Izvor: https://n1info.hr/

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja