Međimurje Press
Političke stranke

Najava kandidature za gradonačelnika Darka Zvera održana u centru Čakovca!

Već 30 godina gledamo naizmjeničnu vlast SDP-a i HDZ-a na političkoj sceni a rezultat je uvijek isti. Sve veće zaostajanje za europskim standardom, javni sektor premežen nepotizmom, korupcijom, nepravdom na svim razinama društva – riječi su s kojima s ena početku obratio okupljenim novinarima kandidat za gradonačelnika Čakovca Darko Zver napomenuvši dani Čakovec nije iznimka.

-Odlučio sam se kandidirati za gradonačelnika da pokušam ispraviti sve one stvari koje koče naše društvo. Nabrojit ću tri osnovan razloga mojeg nezadovoljstva upravljanja gradom. Prvi je gospodarska stagnacija. Povećanjem komunalne naknade i doprinosa iz 2019. u režiji trenutne gradske vlasti čak i do 50% otjeralo se i one malobrojne investitore koji su bili spremni ulagati novac u čakovečko gospodarstvo. Bez novih investicija, nema novih radnih mjesta, a ni većih plaća. Drugi razlog mog nezadovoljstva je prevara birača. Sad već davne 2014. godine trenutni gradonačelnik je najavio skori početak gradnje IV osnovne škole, vanjskih bazena i Centra za odgoj i obrazovanje. Dana, punih 7 godina kasnije od svih najavljivanih projekta nije realiziran baš ni jedan. Treći razlog je suludo trošenje našeg novca iz javnog proračuna. Za redizajn grba 85.000 kuna ili 100.000 kuna za tiska i lijepljenje plakata samo su neki od primjera. Iz gradskog i pripadajućeg proračuna isplaćuju se milijuni kuna tvrtkama u vlasništvu bliskih prijatelja i stranačkih kolega gradonačelnika. A isplaćeni iznosi često i višestruko nadmašuju realne cijene naplaćenih usluga.

Kandidiram se za gradonačelnika kako bismo zajednički srušili gradsku vlast i građanima Čakovca omogućili kvalitetu života kakvu zaslužuju. Niže poreze, veće plaće, modernu javnu infrastrukturu, transparentnije trošenje javnog novca.

Moja dosadašnja dostiguća dokaz su da znam upravljati složenim sustavima i da sam spreman uhvatiti se u koštac s gorućim problemima našeg grada. Na tom putu očekujem pomoć svoje stranke Fokus. Uz vašu podršku na izborima vratit ćemo Čakovec na poziciju gospodarskog lidera regije.

Podršku je Zveru došao dati i predsjednik Fokusa, saborski zastupnik Davor Nađi koji je naglasio kako je ukidanje prireza u gradu Čakovcu djelo i pritisak Darka Zvera pa može slobodno reći da je već ispunio prvo obećanje prije nego postane gradonačelnik.

Dario Zurovec gradonačelnik Svete Nedjelje naglasio je kako Darko Zver vodi nekoliko poduzeća i radi transparteno, dok je Hrvoje Košćec gradonačelnik Svetog Ivana Zeline rekao da birajući Zvera za gradonačelnika, Čakovec dobiva ono što mu najviše treba, a to su investitori i europska sredstva.

Na kraju odgovarajući na pitanje novinara, Darko Zver nije htio govoriti o konkurenciji, a o konkretnijim projektima reći će više na jednom od predstojećim predstavljanja. Zaključio je kao njegovi plakati sve jasno poručuju – „Zver od čovjeka”!

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja