Međimurje Press
Političke stranke

Plenkovićev buldog Turudić, postavljen da štiti koruptivnu vlast, ukinuo bi EPPO koji istražuje sumnjivu ministricu kulture

Nesporna je činjenica da bi bez europskih istražitelja, ali i novinara korupcija u potpunosti zavladala Hrvatskom, jer se premijer izborom Ivana Turudića i to unatoč njegovim vezama s kriminalnim podzemljem i USKOK-ovom optuženicom, osigurao da on i njegovi ministri nesmetano rade isključivo za vlastite interese

Zagreb,  16. veljače 2024. – Nina Obuljen Koržinek, jedina ministrica od originalne postave koju je imenovao premijer i predsjednik Vlade Andrej Plenković, ponovo je na meti europskih istražitelja! Sramota je da ministrica pod istragom i dalje vodi sektor kulture i to uz podršku premijera. Isti taj Ured europskog javnog tužitelja (EPPO), čiji istražitelji češljaju rad ministrice, novoimenovani Glavni državni odvjetnik Ivan Turudić u svom prvom javnom istupu nazvao je bespotrebnim. Sad se vidi i zašto – a to je da zaštiti koruptivnu vlast i njihove fotelje dok oni mirno pokradaju našu republiku i građane.

Nesporna je činjenica da bi bez europskih istražitelja, ali i novinara korupcija u potpunosti zavladala Hrvatskom, jer se premijer izborom Ivana Turudića i to unatoč njegovim vezama s kriminalnim podzemljem i USKOK-ovom optuženicom, osigurao da on i njegovi ministri nesmetano rade isključivo za vlastite interese.

U Ministarstvo kulture koje vodi ministrica Nina Obuljen Koržinek ured europskog tužitelja je ušao vezano uz istragu i daljnje izvide u slučaju nezakonitog trošenja novca iz fondova EU na Geodetskom fakultetu u Zagrebu. Afera je to koju su otkrili novinari Telegrama, a premijer Plenković unatoč podnesenim dokazima nije ništa poduzeo da sankcionira ministricu koja je novac iz Europske unije, a govorimo o 19 milijun kuna, dijelila bez natječaja, davala novac iz proračuna za poslove koji su koštali trostruko manje… I u ovom slučaju se pokazalo da bi bez novinara, a koje premijer također želi zakonski ušutkati, Republika Hrvatska bila u još većoj mjeri isprepletena korupcijom i pogodovanjem. Svime što je dosad već otjeralo oko 320.000 građana da se isele i bolji život pronađu u tuđini.

„Vrijeme je da se situacija promijeni i okrene, zato će stranka Republika sudjelovati sutra na Markovom trgu od 11 sati na prosvjedu protiv novoimenovanog Glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića, a s kojim premijer Plenković u potpunosti želi ugušiti demokraciju u Hrvatskoj. Svi bismo se trebali odazvati, jer konačno moramo stati i zauzeti se za sebe i svoj boljitak“, poručio je Damir Vanđelić, predsjednik stranke Republika.

Prosvjed je prvi korak, neprestano ukazivanje na korupciju drugi, a konačni korak kojim će se Hrvatska iz autokratske države pod vodstvom Andreja Plenkovića ponovo pretvoriti u demokraciju parlamentarni su izbori.

press@republika.hr

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja