Međimurje Press
Političke stranke

Predstavljeni kandidati HDZ-a za nadolazeće lokalne izbore!

Glavni cilj kampanje i mandata – osvijestiti i uhvatiti se u koštac s gorućim problemom niskih prosječnih plaća u Međimurju

Gotal ima više od 13 godina iskustva rada na poziciji glavnog operativca Županije, gdje je realizirao više od 100 različitih projekata Županije, između ostaloga obnovu više od 20 škola diljem Međimurja, izgradnje 7 sportskih dvorana, obnove Starog grada Zrinskih nakon 300 godina devastacije, dogradnje Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, izgradnja novog Doma zdravlja Čakovec, preuređenja derutne čakovečke vojarne u Centar znanja itd.

Gotal kao glavni problem u Međimurju identificira nisku prosječnu plaću u Međimurju, što je nepravedno i neprirodno s obzirom na produktivnost i radne navike Međimuraca, a upućuje na nedovoljno kvalitetno institucionalno i razvojno podneblje.

Recimo to naglas, Međimurje već više od 20 godina kao da stoji na mjestu. Svoj standard više dugujemo radu naših roditelja i djece u inozemstvu, nego radu u Međimurju. Svi smo toga potiho svjesni, recimo to naglas i idemo to promijeniti!“, kaže Gotal.

Kandidati će u kampanji aktivno razgovarati s Međimurkama i Međimurcima diljem cijelog Međimurja. Neki od projekata koje predlažu te o kojima će razgovarati sa građanima su uspostava prve prave razvojne vertikale županija-država, daleko, daleko snažnija potpora međimurskom poduzetniku, obrtniku i poljoprivredniku, pogotovo u industrijama visoke dodane vrijednosti, jedinstvena platforma e-Investicije radi privlačenja kvalitetnih ulaganja u Međimurje, Međimursko sveučilište na temeljima Međimurskog veleučilišta sa studijima koji direktno podržavaju međimursku industriju visoke dodane vrijednosti (viših plaća), jednosmjenska nastava u cijelom Međimurju, projekt prave Zračne luke Međimurje, obilaznice Čakovca, Nedelišća, Preloga i Murskog Središća, energetska obnova Županijske bolnice Čakovec, izgradnja sportskih dvorana u Međimurju…

Navedeno u sinergiji može u srednjem roku dovesti do rasta zasad niske prosječne međimurske plaće – nečega gdje smo kao županija nezasluženo pri dnu ljestvice, stoga najranjiviji.

Međimurje 2025. mora biti kraj s više poslova budućnosti, viših plaća, a sa što manje poslova prošlosti s ponižavajuće niskim plaćama. Dosta je bilo 70 godina iseljavanja Međimurki i Međimuraca, dosta je bilo toga da obitelji ovise o njemačkim i austrijskim plaćama i mirovinama. Ne moramo izmišljati toplu vodu – vrhunski uzori su tu, u našem Međimurju: Prelog i Mursko Središće pokazuju kako izgleda politika koju tražimo sve Međimurke i Međimurce – poslovi budućnosti viših plaća, zdrava obiteljska politika, praktički nepostojeća nezaposlenost i najbitnije – Međimurci koji ostaju svoji na svome. Vrijeme je da Međimurci punu sreću nađu tu, u svojem Međimurju.“, rekao je Gotal.

Tomislav Marković je istaknuo: „Nezdravo je postojeće stanje u kojem Grad ne razgovara sa Županijom, i obratno. To ide na direktnu štetu Čakovčanki i Čakovčanaca, Međimurki i Međimuraca. Treba nam razvojna vertikala grad-županija-država, a ne svađe i svađice koje Međimurje drže taocem nečijih ega. Građanima Čakovca ponudit ću punu digitalizaciju svih gradskih usluga, punu transparentnost javnih financija tako da svaki građanin može vidjeti svaku fakturu i svaki račun plaćen njegovim novcem (!) te stavljanje hektara i hektara gradskog zemljišta, sada zapuštenog i obraslog korovom, u funkciju – na korist građana.“

Nikola Hren kandidat za zamjenika župana
Matija Žugec kandidat za načelnika Općine Nedelišće
Tomislav Marković kandidat za gradonačelnika Grada Čakovca

Osim Gorana Gotala kandidata za župana Međimurske županije i njegovog zamjenika Nikole Hrena, predstavljeni su kandidat za gradonačelnika Grada Čakovca Tomislav Marković, njegov zamjenik Nenad Mekovec, Matija Žugec kandidat za načelnika Nedelišća, Ivan Klekar njegov zamjenik, kandidat za gradonačelnika Dražen Srpak, te Ljubomir Kolarek za gradonačelnika Grada Preloga koji je izostao s predstavljanja.

Svako od kandidata razložio je razloge svoje kandidature, a sve njih došao je pozdraviti predsjednik HDZ-a Međimurske županije Darko Horvat, rekavši kako je ponosan na sve danas predstavljene kandidate.

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja