Međimurje Press
Gastronomija

GULAŠIJADA U SVETOM MARTINU NA MURI

Ove subote, 11. studenog , na blagdan svetog Martina u Svetom Martinu na Muri, mjestu koje nosi ime upravo po ovom svecu održalo se gastronomsko natjecanje u kuhanju Svetomartinskog vinskog gulaša.

Općina Sveti Martin na Muri se u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Sveti Martin na Muri pobrinula da program Martinja i ove godine bude bogat i raznovrstan, naročito jer Općina obilježava 30. obljetnicu od osnivanja.

Već tradicionalno, u sklopu proslave Martinja organizirali su Svetomartinsku gulašijadu koja je postala omiljen i neizostavan događaj okupljajući velik broj natjecateljskih ekipa i posjetitelja iz cijele regije. Manifestaciju odlikuje opuštena atmosfera prožeta mirisom gulaša, pružajući posjetiteljima pravo gastronomsko i zabavno iskustvo.

U središtu pozornosti bili su natjecatelji koji su se trudili impresionirati stručni žiri svojim gulašem. Žiri u sastavu Josip Benko, Karlo Gracin Šardi te Franjo Makovec nije imao lagan zadatak. Nakon što su kušali sve gulaše odabrali su tri najbolja. Prvo mjesto pripalo je ekipi Inox dimniki, drugo mjesto osvojila je ekipa Sajko i plaćenici, a treće Veseli Međimurci mlađi. Nagrade su im uručili načelnik Općine Martin Srša i direktor Turističke zajednice David Novinščak. Nakon proglašenja pobjednika uslijedila je ceremonija krštenja mošta.

Osim natjecateljskih ekipa bogatstvu ponude manifestacije doprinijeli su i lokalni OPG-ovi koji su ponudom svojih proizvoda posjetiteljima dali priliku da istraže raznolikost lokalnih proizvoda.

Za dobru atmosferu pobrinuo se New Casino, a voditeljski šarm i duhovitost Mirka Fodora dodatno su obogatili program u kojem su još nastupile i Svetomartinske mažoretkinje.

Popularnost Svetomartinske gulašijade neprestano raste te je ova manifestacija postala nezaobilazna destinacija za ljubitelje dobre hrane, glazbe i opuštene atmosfere. Osim toga, manifestacija se pozicionira kao održiva, s naglaskom na ekološku osviještenost. Organizatori su predani promicanju održivog razvoja te ističu važnost ekološki prihvatljivih praksi u organizaciji i provedbi događanja.


Matej Ščavničar

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja