Međimurje Press
IT

Prvi STE(A)M festival u Međimurskoj županiji

U utorak, 9. svibnja 2023. godine na prostoru Centra znanja Međimurske županije (Ul. bana Josipa Jelačića 22, Čakovec) održat će se prvi STE(A)M festival u Međimurskoj županiji

u sklopu obilježavanja Dana Europe, u utorak 9. svibnja 2023. godine, Javna ustanova za razvoj Međimurske županije REDEA i EUROPE DIRECT Čakovec organiziraju prvi STE(A)M festival u Međimurskoj županiji. Riječ je o više od 30 aktivnosti (radionica, predavanja i izložbi) koje će se održati na prostoru Centra znanja Međimurske županije (Ul. bana Josipa Jelačića 22, Čakovec) u vremenu od 9 do 15 sati.

Tema STE(A)M festivala posvećena je vještinama te su programi osmišljeni tako da potiču inovativnost, suradnju, kreativnost i kritičko razmišljanje. Cilj festivala je popularizacija znanosti svim dobnim skupinama s naglaskom na djecu i mlade kako bi se kod njih potaknula znatiželja i približila znanost na kreativan način.

Program će izvoditi stručnjaci iz različitih obrazovnih ustanova, instituta, udruga i privatnih poduzeća, a međunarodni karakter cijelom festivalu daje uključivanje Hiše eksperimentov iz Ljubljane i VIDA! centra znanosti iz Brna iz Češke.

Interes obrazovnih ustanova za posjet festivalu izuzetno je velik što ukazuje na to da su ovakvi sadržaji vrlo vrijedni, posebno jer djeci daju priliku upoznati znanstvenike i primjenu znanosti, te omogućavaju samostalno istraživanje fenomena koji nas okružuju.

Kako je Europska unija 2023. godinu proglasila Europskom godinom vještina, organizacija prvog STE(A)M festivala u Međimurju, s određenim iskustvima organizatora iz provedenih projekata sa STEM tematikom, činila se kao polazna točka s dobrim temeljima da se u Međimurju pokrene nešto inovativno, kreativno i znanstveno na samom sjeveru Hrvatske.

S obzirom na to da se festival održava na više lokacije unutar Centra znanja, pozivamo Vas da nas posjetite u Istraživačkoj zoni Iteo u Metalskoj jezgri Čakovec (Ul. bana Josipa Jelačića 22D, Čakovec) od 13.30 sati.

Za dodatna pitanja molimo da se obratite Ani Kralj iz Javne ustanova REDEA na broj 099 216 9265.

Služba za poslove župana

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja