Međimurje Press
HrvatskaKorisni savjetiVijesti

SeneCurine specijalizacije u području pružanja njege i skrbi

SeneCura Hrvatska povodom Međunarodnog dana skrbi i njege, kojeg obilježavamo 29. listopada, podiže svijest o važnosti pružanja usluge skrbi i njege te njihovom doprinosu u osiguranju održivosti naših društava i gospodarstava te postizanju ravnopravnosti spolova, kao i o sve većoj potrebi ulaganja u uključivu i dostupnu ekonomiju skrbi, uz paralelan razvoj strukturiranog sustava skrbi i podrške.

 

Dugogodišnja tradicija u pružanju skrbi i njege

SeneCura grupa ima dugu tradiciju pružanja skrbi starijim i nemoćnim osoba te s time povezanim specijalizacijama u području njege, iz čega su iznjedrili i niz novih modela, tehnika i oblika njege. Veliku važnost SeneCura pridaje atmosferi sigurnosti i uvažavanja te zanimljivom osmišljavanju svakodnevnog života svojih korisnika. SeneCurino educirano medicinsko osoblje, uz stručnu pomoć liječnika, spremno je ponuditi najkvalitetniju skrb korisnicima sa specijalnim potrebama, a razvili su i posebnu skrb te programe prilagođene štićenicima s Alzheimerom i drugim oblicima demencija.

Načelo kojim se SeneCura vodi u svom svakodnevnom poslovanju – „Bliže čovjeku“, stavlja dobrobit njihovih korisnika u središte svih aktivnosti. Zahvaljujući brojnim programima za slobodno vrijeme i raznolikim oblicima terapije, svakodnevni život u SeneCura domovima je vrlo dinamičan. Svatko može individualno odabrati aktivnosti te iznositi vlastite želje i potrebe.

Palijativna skrb i hospicij

Posebna specijalizacija i podizanje kvalitete njege u području palijativne skrbi koju SeneCura pruža, osigurava najvišu kvalitetu za teško bolesne osobe s dugotrajnim kroničnim oboljenjima, pri tome se naglasak stavlja na ublažavanje boli i intenzivnu njegu u zadnjoj fazi bolesti. SeneCura pruža skrb za korisnike uz nužno poštivanje etičkih načela i načela humanosti. U suradnji s visokostručnim liječnicima, kao i u dogovoru s najužim članovima obitelji, pružaju najbolju potporu svojim korisnicima, ali i njihovim obiteljima.

Programi rehabilitacije i fizikalne terapije

Možda će vas zanimati SeneCurin program njege, terapije i rehabilitacije koji se individualno prilagođava potrebama pojedinca, posebno u području skrbi potrebne nakon operacija. SeneCura korisnicima nudimo širok raspon usluga – fizioterapije, kao što su korektivna gimnastika, mobilizacija ili masaže, kao i radne terapije te treninge mobilnosti.

Uz dugoročnu skrb i njegu koje SeneCura pruža, njihove ustanove nude i kratkotrajan boravak korisnicima koji trebaju fizikalnu terapiju nakon operacija, kao i smještaj za osobe koje se nalaze na kućnoj njezi, a trebaju privremeni smještaj iz bilo kojeg razloga. Nakon operacije ili duljeg boravka u bolnici, nakon moždanog ili srčanog udara, starije osobe često nisu u mogućnosti samostalno obavljati osnovne svakodnevne aktivnosti. Operacije na koštanom sustavu: kukovima, kralježnici ili zglobovima, najčešće rezultiraju komplikacijama u vidu gubitka pokretljivosti kod osoba starije životne dobi. Za održavanje i ponovno uspostavljanje tjelesne kondicije brinu se SeneCura fizioterapeuti uz pomoć aparata za fizikalnu terapiju, rehabilitaciju i remobilizaciju.

Kvaliteta skrbi koju pružamo u našim domovima provodi se po najvišim SeneCura standardima. Nastojimo u radu s korisnicima uspostaviti individualan pristup u radu. Profesionalna skrb koju pružamo nadilazi bazičnu tjelesnu njegu, stoga se trudimo slušati naše korisnike, suosjećati s njima, razumjeti ih, maksimalno im se posvetiti i brinuti za njihovu ukupnu dobrobit. Pokušavamo na najbolji način pomagati SeneCura korisnicima kako bi u našim ustanovama ostvarili kvalitetan, ispunjen, fizički i psihički zdrav te što neovisniji život.“, izjavila je Jasna Krijan, regionalna direktorica domova za starije i nemoćne u Austriji i Hrvatskoj.

Važno je za kraj istaknuti da SeneCura posvećuje veliku pažnju edukaciji i dodatnom školovanju svojih djelatnika te kontinuirano investira u njihovo cjeloživotno obrazovanje kako bi se podigao stupanj kvalitete njege i skrbi koju pružaju SeneCura korisnicima.

Zrinka Makovac

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja