Međimurje Press
Moda

Ivančica Pahor 2000. godine bila je prva pratilja Miss turizma na svjetskom izboru

Ivančica Pahor je jedna od onih žena s hrvatske javne scene za koju godine kao da su stale. Svojim izvanrednim ukusom za modu sve oko sebe ostavlja bez teksta. Ako bismo Ivančicu morali opisati jednom pjesmom to bi definitivno bila pjesma od Sira. Tom Jonesa „ She*s A Lady“ jer Ivančica je dama u svakom smislu i značenju te riječi. Nezaobilazni su i njeni outfiti na zagrebačkoj špici koji su sve samo ne obični. Nas je posebno fascinirao njezin nakit koji spaja kreativnost i maštu u jedno.

Kada se rodila vaša ljubav prema dizajnu nakita i kuda baš usmjerenost na nakit?

Moja ljubav prema nakitu postoji doslovno oduvijek prvo preko bajki koje sam koristila kao inspiracije za svoja prva modna stvaralaštva, dalje preko povijesnih filmova i poznatih diva koje su mi vječna inspiracija.

Kakav je vaš proces stvaranja novog komada nakita od nule?

Prvi proces stvaranja je sama ideja, zatim potraga za materijalima ,nakon toga izrađujem uzorke prema kojima moje vrijedne djelatnice rade dalje. Zadnja faza je plasman u dućane .

Koji su neki od vaših omiljenih materijala s kojima radite kao dizajner nakita?

Sto se tiče materijala ,tu nema pravila, bitno je da se uklapa u moju viziju. Za unikatne stvari pretežno koristim čipku, s naglaskom da je svaki komad izvezen ručno. Kao što sam ranije spomenula najradije radim s čipkom no koristim razne materijale poput poludragog kamenja, kristala, keramike, perja..

 

Što jedan komad nakita čini funkcionalnim?

Svaki komad nakita može biti funkcionalan u svrsi lijepog estetskog dojma. Bitno je to da se sve dobro uskladi.

Koliko često biste preporučili svojim klijentima da čiste nakit?

Postoje razna sredstva i paste za čišćenje i poliranje nakita. Bitno je da nakit koji nije proizveden od plemenitih metala ne dođe u kontakt s vodom.

Koje su najbitnije poveznice između beauty i modne industrije s lijepim i sofisticirani nakitom?

Po meni je uvijek bitno da osoba bude svoja te da gradi svoj osobni modni izričaj tako da slijepo ne robuje modnim trendovima. Netko će izabrati sofisticirani nakit, drugi će izabrati nešto trendovski, nema pravila.

Vaši proizvodi se prodaju u različitim poslovnicama diljem Republike Hrvatske, planirate li svoj biznis proširiti i na prodaju u udaljenijim zemljama?

Moji proizvodi trenutno su dostupni u najvećim drogerijskim lancima diljem Hrvatske, bili smo prisutni i u zemljama van granica no u vrijeme korone odlučila sam se orijentirati isključivo na Hrvatsko tržište. Iako ponude izvana ne nedostaju.

Glavni moto vašeg poslovanja?

Glavni moto mog poslovanja i općenito neki životni moto je taj da radim nešto korisno za opće društvo, da zapošljavam predivne, vrijedne žene iz mog rodnog kraja koje će s osmjehom na licu ići na svoj posao. A na kraju krajeva sretna sam i ponosna sto proizvodimo nešto što je ručni rad i hrvatsko.

Razgovarala: Ivana Radiković

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja