Međimurje Press
Moda

Razgovor s Stellom Felker, 21-godišnjom darovitom kozmetičarkom!

Nije li divno naići na mladu osobu s velikim talentom i izvanrednim potencijalom? Upravo smo se tako osjećali kada smo dobili priliku razgovarati s Stellom Felker, 21-godišnjom darovitom kozmetičarkom koja nam je otkrila veliku većinu čari beauty industrije, koju svakim danom sve više i više otkriva. Na adresi: Ulica Matije Gupca 1, 40305 Nedelišće, nalazi se moderno opremljen salon Beauty STAR koji nudi mnogobrojne  kozmetičke tretmane. 

Kada ste osjetili da je karijera u beauty industriji vaš poziv?

Ljubav prema kozmetici se rodila od najranijih dana, već kao dijete sam počela koristiti različite lakove za nokte. Kad je došlo vrijeme odabira srednje škole, ja sam isti tren znala što želim upisati jer sam znala duboko u sebi da ću jednog dana imati svoj salon, intuicija me gurala prema naprijed.

Što Vas je potaknulo na pokretanje vlastitog beauty salona?

Da budem iskrena nisam očekivala da u ovim mladim godinama već imati svoj salon, ali spletom okolnosti se dogodilo  i uz savjete mojih roditelja koji su mi najveća podrška se sve pokrenulo. Uživam svakim danom u svojem poslu jer ako izabereš posao koji voliš nećeš se mučiti ni jednog radnog dana s lošim osjećajima krivice.

Današnja žena je zaposlenija nego ikada. Koji je najlakši/najbrži način da dnevni ili radni look pretvori u nešto svečaniju varijantu?

Po nekom mojem mišljenju najbitnije je oči istaknuti jer ipak su oči najbitnije kod komunikacije s ljudima iz našeg okruženja, bilo da se istaknu sjenilom, maskarom, olovkom ili umjetnim trepavicama.

Koji su vaši omiljeni trendovi u beauty industriji za nadolazeću sezonu?

Volim isprobati različite proizvode za njegu kože koji se pojave na tržištu i smatram da nije dobro kožu previše naviknuti na jedne te iste proizvode zato što se kasnije mogu dogoditi različite reakcije, a tržište se stalno mijenja i neki proizvodi se povlače s polica.

 

 

Neki se trendovi u ljepoti prosječnoj ženi mogu učiniti pretjeranima za njihovu dob. Osobito stilski osviještenim ženama, koje žele izgledati u korak s trendovima, ali se boje da ne ostave dojam na okolinu kao da se previše trude. Koji su sve načini kako bi jedna žena izašla iz zone udobnosti uz minimalizam u detaljima?

Nitko nije savršen i te nesavršenosti su uvijek dobro došle, ne postoji koža bez mane. Za dnevni look dovoljan je minimalistički look u šminkanju, odjeća neka bude ono u čemu se najudobnije osjeća, a istaknuti se može i uz pomoć nakita, npr. ogrlice od perla kako bi se sakrio umor.

Govoreći o primjerenosti i dobi, razmotrimo mlađe generacije koje danas sve ranije kreću s korištenjem make-upa i rano otkrivaju beauty svijet. Postoji li dob za koju vi kao osoba iz beauty industrije smatrate da je prerano za redovitu šminku i korištenje puno proizvoda za njegu kože?

 Govoreći o primjernosti i dobi, možemo zaključiti da danas djevojčice vrlo rano kroče u svijet make- upa. Na primjeru svoje sestrične koja trenutno pohađa osmi razred mogu vidjeti da još ima djevojčica koje ne pretjeruju, ona koristi maskaru i ponekad korektor kad joj iskoči koja bubuljica. Iz svoje osobnog iskustva mogu reći da sam ja započela intenzivnije proučavati make- up u prvom srednje.

Koja tri proizvoda bi svaka žena trebala imati u svojoj torbici?

Labello, ruž za usne, kremu za ruke i malo ogledalo!

Koji savjet biste dali mladenki što se tiče samog make-upa?

Nikako ne pretaman make-up, najbolje nude nijanse i sjaj.

U vašoj ponudi  imate i tretmane za njegu lica. Možete nam molim Vas otkriti što je najbitnije kod tretmana?

Zapravo najbitnije je koliko često hodamo na njegu lica jer se promjenama godišnjih doba mijenjaju i potrebe kože. Najveće potrebe i njegu zahtjeva koža zimi zbog promjena temperature, vjetra, snijega, kiše. Trebalo bi barem jednom mjesečno doći na njegu lica, a u najrjeđoj varijanti 3 do 4 svaka mjeseca. Svakako se preporučuje i temeljito čišćenje lica nakon godišnjih odmora zbog promjene klime i ne brige tijekom odmora kad smo s mislima neopterećeni .

Koje sve vrste uklanja celulita biste preporučili?

Ima više vrsta za uklanja celulita, po meni su najbolji vakuum slim i ručna anti-celulitna masaža jer se mogu zajedno kombinirati.

 

Neki zaboravlja na prednosti maderoterapije, koje su najbitnije prednosti kod samog tretmana?

Smanjuje obujam tijela, daje opticaj radu metabolizma i zateže kožu.

Razgovarala: Ivana Radiković

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja