Međimurje Press
Zanimljivosti

11. Večer matematike

Odgojiteljice Područnog odjela Vjeverica, Dječjeg vrtića Cipelica organizirale su  7.12.2023. „11. VEČER MATEMATIKE“ u suradnji sa Hrvatskim matematičkim društvom

Djeca i njihovi roditelji iz skupina „Žireki“, „Balončići“, „Delfinići“, „Medenjaci“ i „Ježići“ uživali su u skupu interaktivnih radionica vezanih uz matematiku.

Prostor svake skupine postao je tako „ matematička stanica“. Odgojiteljice su prilagođavale nastavne listiće za radne centre koje je pripremilo Hrvatsko matematičko društvo.

Tako su djeca zajedno sa roditeljima zbrajali, oduzimali, slagali tangrame, izrezivali i oblikovali geometrijske likove, igrali se sa gumbićima po određenom zadatku, ali i razvrstavali Woozl kartice.

„Razvijanje kvalitetnih partnerski odnosa sa roditeljima temelj je našeg odgojno – obrazovnog procesa u najboljem interesu svakog djeteta. Zajedno s roditeljima u okruženju vrtića  djeca su razvijala  pozitivan stav  prema matematici, usvojila nova znanja i vještine, ali i naučila da je matematika lijepa i zabavna”!

Bravo za djecu, roditelje i odgojiteljice vrtića Vjeverica Ivanu Novak Domjanić, Sanju Solak, Anju Hlapčić, Marijanu Sabo, Nives Lisjak, Idu Topolnjak, Mirelu Topolnjak, Suzanu Kovač, Dijanu Majerski, Petru Vadlja, Helenu Horvat Marciuš i Stefani Carević.“, ističe ravnateljica Dječjeg vrtića Cipelica, Gordana Šoltić Siladi.

(mp)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja