Međimurje Press
Zanimljivosti

CRVENI NOSOVI posjetili Županijsku bolnicu Čakovec

CRVENI NOSOVI posjetili su Županijsku bolnicu Čakovec i radošću ispunili Odjel pedijatrije. Posjet klaunova razveselio je djecu i njihove roditelje te uljepšao dan medicinskom osoblju.

 

Klaunovi CRVENIH NOSOVA umjetnici su posebno educirani za rad s djecom koja se suočavaju s bolešću. Svojim posjetima dječjim odjelima diljem Hrvatske, malim pacijentima i njihovim obiteljima već 14 godina pružaju podršku i trenutke olakšanja te ih osnažuju na putu prema ozdravljenju.

Tiho, na prstima, klaunesa Rumenka i klaun Čarli ušli su na Odjel pedijatrije čakovečke bolnice. Nježnim glazbenim notama, odmah s vrata probudili su dječju znatiželju. Pažljivo i pozorno, klaunovi su pristupali svakom djetetu, sve dok klaunovska igra i dječji smijeh nisu ispunili svaki kutak Odjela.

Čakovečka bolnica izrazila je zadovoljstvo posjetom CRVENIH NOSOVA: „Posjeti crvenonosnih klaunova prvenstveno utječu na djecu, ali i na roditelje u pratnji. Humor pomaže djeci i roditeljima da na trenutak zaborave na bolest i bolesničku sobu u kojoj se nalaze. Olakšava im boravak u bolnici, uveseljava ih, pomaže im nositi se sa stresom te olakšava komunikaciju djece i roditelja s medicinskim osobljem. Klaunovi razvesele i naše djelatnike, što utječe na poboljšanje radne atmosfere na cijelom Odjelu“, poručio je voditelj Odjela pedijatrije Dejan Balažin dr.med., spec.pedijatrije, subspec.pedijatrijske nefrologije.

CRVENI NOSOVI vjeruju da nijedna dijagnoza ne smije biti jača od djetinjstva. Upravo zato redoviti su posjetitelji i podrška djeci na 118 dječjih odjela u 16 bolnica diljem Hrvatske, a svoju misiju iz godine u godinu šire kako bi radošću ispunili dane onima kojima je to najpotrebnije.

Pridružite se i Vi podržavateljima crvenonosne misije! Donirajte i pružite trenutke radosti djeci na bolničkom liječenju: https://www.crveninosovi.hr/#donate

Viktorija Kadežabek

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja