Međimurje Press
Zanimljivosti

Gurudev Sri Sri Ravi Shankar održao Šesto čulo pred prepunim Boćarskim domom u Zagrebu

Slavni humanitarac, mirotvorac i duhovni učitelj Gurudev Sri Sri Ravi Shankar sinoć je u prepunom Boćarskom domu održao “Šesto čulo – večer mudrosti i meditacije”.

Gurudev Sri Sri Ravi Shankar u posjet Hrvatskoj dolazi u sklopu svoje europske turneje koju je otvorio gostovanjem u Europskom parlamentu na temu “Mentalno zdravlje u rascjepkanom svijetu”. Ovo je peti dolazak Gurudeva u Hrvatsku, a od zadnjeg je posjeta prošlo čak 10 godina!

“Društvo slobodno od nasilja, tijelo slobodno od bolesti, um slobodan od zbunjenosti, intelekt slobodan od inhibicija, memorija slobodna od traume i duša slobodna od tuge, prirođeno je pravo svake osobe.”, poručio je okupljenima.

U subotu 3.6. od 11:30 posjetitelji će imati rijetku priliku provesti dan u društvu slavnog Gurudeva. U rasporedu su, osim vođene meditacije i razgovora, šetnja Zagrebom te večernji program.

 Tko je Gurudev?

Gurudev Sri Sri Ravi Shankar svjetski je priznati duhovni učitelj, humanitarni vođa i ambasador mira. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada, uključujući počasne doktorate i visoke državne počasti. Osnivač je Art of Living fondacije koja danas broji preko 10.000 centara u 184 zemlje svijeta, a njegovi programi i mirovne misije dotakli su živote preko 500 milijuna ljudi. Kao duhovni učitelj, Gurudev Sri Sri Ravi Shankar oživio je tradiciju joge i meditacije te ih ponudio u prikladnom obliku za modernog čovjeka. Osnovao je također i Međunarodnu udrugu za ljudske vrijednosti (1997.) i Svjetski forum za etičnost u poslovanju (2009.).

Više na www.srisriravishankar.org.

 

O organizaciji

Art of Living Fondacija je humanitarna i obrazovna nevladina organizacija koja danas broji preko 10.000 centara u 184 zemlje svijeta. U sklopu svojih programa, Art of Living nudi brojne tehnike disanja, meditacije i joge koje pomažu u eliminaciji stresa i osobnom razvoju. Ozdravljujući utjecaj moćne tehnike disanja Sudarshan Kriye koja se podučava na radionicama Umijeća življenja znanstveno je potvrđen i predmet je brojnih neovisnih medicinskih istraživanja. Art of Living u Hrvatskoj djeluje od 1996. godine te održava navedene programe u gotovo svim većim gradovima. Više na https://www.artofliving.org/hr-hr

 Osim toga, istaknuta je i posvećenost humanitarnom radu na globalnom nivou, poput sudjelovanja u razrješavanju konflikata između zaraćenih strana, pomoći u slučajevima prirodnih katastrofa, unaprijeđenje održivog ruralnog razvoja, osnaživanja žena, rehabilitacije zatvorenika, obrazovanja dostupnog svima i održivosti okoliša. Organizacija je globalno bila aktivna i tijekom COVID krize angažirajući svoju veliku volontersku mrežu diljem svijeta, a u programu je sudjelovao i sam Gurudev.

Dunja Ribarić 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja