Međimurje Press
VijestiZanimljivosti

Mateji Kovač, brončana, Lovri Erdeljiju srebrna medalja na prestižnoj 21. međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2023. u Zagrebu

Nedavno (12. -14. listopada)  je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održana 21. međunarodna izložba inovacija ARCA 2023. Istaknuto mjesto u programu Izložbe i ove godine pripalo je inovacijama mladih autora, učenika i studenata.

Hrvatski savez pedagoga tehničke kulture izložio je sedam radova, koji su bili prethodno selektirani kao izdvojeni radovi između stotinjak radova na Završnoj smotri radova mladih tehničara Hrvatske, koja je održana krajem lipnja u Zagrebu.

Na štandu Saveza na ARCI, bili su izloženi radovi iz Društva pedagoga tehničke kulture Međimurske županije: „Smart light“, Mateje Kovač, učenice iz OŠ Domašinec, mentorica Renata Martinec i „Magic mirror“, Lovre Erdeljija iz OŠ Jože Horvata Kotoriba, mentorica Jelene Tuksar.

Na svečanom proglašenju rezultata ove prestižne Izložbe Mateji Kovač je dodijeljena brončana, a Lovri Erdeljiju srebrna medalja.

Nakon Županijske smotre učeničkih radova održane u ožujku, rad Lovre Erdeljija bio je izložen u kategoriji mladih autora na Međunarodnom sajmu inovacija, gospodarstva i tehničkog stvaralaštva mladih “Inventum”, Ilok i osvojio je zlatnu medalju. Na prijedlog „Inventuma“ rad mu je pozvan u Madžarsku u Pečuh na Međunarodnu izložbu inovacija “IDEA-2023.”. Osvojio je zlatnu medalju,  kao i na Međunarodnoj izložbi inovacija “Inova mladih 2023.” Zagrebu. Na „Agro Arci 2023.“ u Prelogu dodijeljena mu je brončana medalja.

 

Željko Medved

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja