Međimurje Press
Zanimljivosti

Šahisti se u Srednjoj školi Čakovec ogledali s velemajstorom

Pravi vatromet sjajnih poteza i majstorstva predviđanja poteza protivnika bio je danas na sceni u Srednjoj školi Čakovec gdje je, u organizaciji Šahovskog kluba Stridon Štrigova i Čakovec, održana simultanka s velemajstorom Alojzijem Jankovićem. Ljubitelji ovog plemenitog sporta, velemajstora Jankovića znaju i kao šahovskog komentatora na Hrvatskoj radioteleviziji.

Šahovskim vještinama velemajstoru su se suprotstavili juniori i kadeti Stridona te niz međimurskih sportaša, gospodarstvenika te brojnih zaljubljenika u šah.

„Veseli me što je u našem gradu, našem Čakovcu organizirano ovo šahovsko natjecanje, te je uistinu lijepo vidjeti ovoliki broj šahista koji su odlučili odigrati partiju šaha s velemajstorom. Čakovec je domaćin mnogim velikim natjecanjima te je i ovaj događaj doprinos da se dobar glas o nama daleko čuje“, rekla je gradonačelnica grada Čakovca Ljerka Cividini.

Atraktivnu šahovsku simultanku otvorio je župan Međimurske županije Matija Posavec povukavši prvi potez: „Unaprijed čestitam svima koji će pružiti dostojan otpor velemajstoru Jankoviću, a pobjednik je zapravo svatko od vas tko je danas sjeo za šahovsku ploču“ poručio je župan, te dodao kako se nada da će ovakve simultanke imati reprize.

Simultanka spada u najatraktivnija šahovska natjecanja jer najjači među natjecateljima, u ovom slučaju velemajstor Janković, poteze s nizom protivnika mora povlačiti vrlo brzo, „šetajući“ među protivnicima.

Roland Tomašić, predsjednik Šahovskog kluba Stridon Štrigova zahvalio je gradu Čakovcu i Županiji na podršci te na pomoći da se plemeniti sport još snažnije promovira, osobito među mladima.

(mž)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja