Međimurje Press
Sport+

ČAKOVEC GRAD BICIKALA

Posjećenost, broj sudionika, ali prije svega atmosfera koja je vladala na brojnim punktovima diljem Čakovca potvrdili su kako je ideja o pokretanju čakovečke biciklijade bila i više nego opravdana. I druga po redu biciklijada ČAK BAJK povodom Dana Grada Čakovca je pokazala je da su bicikli i Grad Zrinskih neraskidivo povezani.

Više od 800 sudionika biciklijade tijekom nedjelje od 9 do 18 sati vozilo je dionice koje su povezivale Čakovec i 13 čakovečkih prigradskih naselja. Osim na Trgu Republike u Čakovcu, sudionici biciklijade mogli su posjetiti svih 13 mjesnih odbora gdje su se na prigodnim punktevima mogli osvježiti i dobiti pečat u knjižicu. Sudionici su biciklijadu mogli započeti u bilo kojem od 14 punktova, a sami su odredili dionice koje žele voziti. „Ključ ove biciklijade su mjesni odbori i brojni volonteri koji daju posebnu draž i vedrinu cijeloj biciklističkoj priči u Čakovcu. Potrudili su se svojski, pa imamo i predstavljanje udruga, glazbu, jela i pića. Na svakom punktu je nešto drugačije, ali je dobra atmosfera zajednička svima“ poručili su iz Zajednice sportskih udruga Čakovca koja je organizirala biciklijadu. Za simboličan iznos stratnine sudionici su na poklon dobili vrećicu/torbu s logom biciklijade, flašicu vode i zdravi zalogaj – međimursku jabuk.

Podršku projektu dao je i Grad Čakovec, a čelni ljudi grada; i gradonačelnica Ljerka Cividini i predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga obišli su sve punktove. Povrtna informacija svih sudionika je bila jako pozitivna, ali zajedničko svima je bilo što je svugdje vladao pozitivan štimung. ČAK BAJK biciklijada polagano postaje nezaobilazni dio obilježavanja Dana Grada Čakovca, i jedina je koja uključuje cijelo gradsko područje. Cilj biciklijade je povećati svijest o zdravim životnim navikama, važnosti održivog prijevoza i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena.

Tomica Jakopec, dipl. novinar

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja