Međimurje Press
Sport+

EP – kuglačice osvojile zlato, a kuglači srebro

Hrvatske kuglačice osvojile su zlatnu, a kuglači srebrnu medalju na 22. Europskom prvenstvu za slijepe i slabovidne koje se održava u rumunjskom gradu Targu Mures.

Hrvatska ženska reprezentacija je osvojila prvo mjesto sa 1.846 srušenih čunjeva. Reprezentaciju je predvodila izbornica Ruža Markešić sa 749 srušenih čunjeva, Nermina Mehulić je imala 665, a Iva Šola 432.

Drugo mjesto osvojila je Rumunjska sa 1.807 srušenih čunjeva, dok su treće bile Poljakinje (1.743).

U muškoj konkurenciji slavila je Slovenija sa 3.922 oborena čunja, dok je Hrvatska bila druga sa 3.791. Hrvatske boje branili su Ranko Milutinović (485), Stjepan Đunđek (539), Darko Sarapa (664), Ivica Ferenčić (697), Vedran Dumenčić (727) i Villiam Jelušić (679). Bronca je pripala Rumunjskoj (3.733).

“Nakon što smo prošle godine u Apatinu osvojile broncu, ovoga puta smo bile najbolje. “U muškoj konkurenciji smo obranili srebro iz Apatina. Slovenija je zasluženo bila prva, rezultati naših reprezentativaca su bili prosječni, međutim pojedini igrači su ipak trebali odigrati s manje grešaka,” kazala je Markešić.

Ovo je četvrti put kako je ovaj grad u Transilvaniji domaćin europskog prvenstva nakon 1999. 2004. i 2018. godine.

“Sretni smo što imamo normalno natjecanje bez COVID restrikcija, a organizatori su vrlo iskusni u ovakvim turnirima, tako da je uspjeh gotovo zagarantiran,” rekla je hrvatska izbornica, ujedno i predsjednica Sportskog odbora za kuglanje Međunarodne sportske federacije slijepih (IBSA).

Kuglanje je IBSA sport od 1997. godine. Postoje ekipne i pojedinačne discipline po kategorijama, a igrači se natječu u tri kategorije prema klasifikaciji (B1, B2 i B3).

Denis Lugarić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja