Međimurje Press
Sport+

Hotel Panorama i Sportsko rekreacijski centar DG Sport posljednjih su godina postali pravo središte za pripreme brojnih sportaša

Ovih su se dana popisu sportaša koji su gostovali u Prelogu, pridružili i sportaši, košarkaši u kolicima. U svijetu je košarka u kolicima jedan o najpopularnijih sportova i procjenjuje se da se ovim sportom bavi oko 100.000 aktivnih sportaša kroz 95 registriranih nacionalnih saveza pri krovnoj organizaciji IWBF.

Košarka u kolicima paraolimpijski je sport. Reprezentativna natjecanja su napravljena po regijama IWBF-a -Europa, Azija i oceanija, Afrika i Amerika. U Prelogu su tako gostovale košarkaške ekipe košarkaša u kolicima iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Po turnirskom sistemu odigrali su nekoliko košarkaških utakmica, a boravak u Prelogu i odigrane utakmice poslužile su i kao dobra priprema za naredna natjecanja.

Sportaše, košarkaše u kolicima posjetio je i zaželio im ugodan boravak u Prelogu, predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki.

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja