Međimurje Press
Sport+

Hrvatska osvojila 13 medalja na EP u kuglanju za slijepe i slabovidne

Čak 13 medalja osvojili su hrvatski reprezentativci na IBSA Europskom prvenstvu u kuglanju za slijepe i slabovidne koje je održano u poljskom Sierakowu.

Čak 13 medalja osvojili su hrvatski reprezentativci na IBSA Europskom prvenstvu u kuglanju za slijepe i slabovidne koje je održano u poljskom Sierakowu.

Hrvatska je osvojila sedam zlatnih, četiri srebrne i dvije brončane medalju. Na drugom mjestu su bili Poljaci sa četiri zlata, pet srebrnih i jednom broncom, dok je Češka osvojila tri zlata i dvije srebrne medalje.

Najuspješnija je bila Nermina Mehulić koja je osvojila četiri medalje pri čemu tri zlata i srebro.

Mehulić je slavila u pojedinačnoj konkurenciji u B2 kombinaciji, te B2 singlu, ima i zlato u mix tandemu zajedno sa Ivicom Ferenčićem, te ekipno srebro.

Ivica Ferenčić je također, osvojio četiri medalje, dva zlata i dva srebra. Uz zlato u mix tandemu, ima i zlato u kombinaciji B2 uz novi europski rekord, srebro u B2 singlu, te ekipno srebro.

Četiri odličja je osvojio i Duško Božić. Zlato u Mix B3 zajedno sa Željkom Peška, srebro u B3 kombinaciji, broncu u B3 singlu, te ekipno srebro.

Ruža Markešić je osvojila tri medalje, dva zlata u pojedinačnoj konkurenciji (kombinacija B3, singl B3), te srebro u ekipnom natjecanju.

U ekipnoj konkurenciji hrvatska ženska reprezentacija (Iva Šola, Ruža Markešić, Nermina Mehulić) je osvojila srebro sa 1.867 oborenih činjeva, dok su slavile Poljakinje 1.914 čunjeva. Broncu su osvojile Rumunjke (1.736).

Ekipno srebro osvojili su i hrvatski kuglači Stjepan Đunđek, Denis Velimirović, Ivica Ferenčić, Darko Sarapa, Duško Božić i Vedran Dumenčić sa 4.089 srušenih čunjeva. Najbolji su bili Poljaci (4.140), a broncu je osvojila Slovenija (4.018).

HRVATSKE MEDALJE

Ekipno žene – srebro

Ekipno muški – srebro

Nermina Mehulić i Ivica Ferenčić – zlato u Mix B2

Željka Peška i Duško Božić – zlato Mix B3

Nermina Mehulić – zlato kombinacija B2

Nermina Mehulić – zlato B2 singl

Ruža Markešić – zlato u kombinaciji B3

Ruža Markešić – zlato B3 singl

Denis Velimirović – bronca u B1 singl

Ivica Ferenčić – zlato u kombinaciji B2 i novi europski rekord

Ivica Ferenčić  srebro B2 singl

Duško Božić – srebro B3 kombinacija

Duško Božić – bronca B3 singl

(Denis Lugarić)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja