Međimurje Press
Sport+

Hrvatska saznala suparnike s kojima se u srpnju sastaju na Svjetskom prvenstvu!

Danas je glavni grčki grad bio središte interesa svih sudionika Svjetskog prvenstva koje se od 14. do 30. srpnja održava u japanskom gradu Fukuoki. Temeljem plasmana na prošlom Svjetskom prvenstvu gdje je Hrvatska izborila polufinale, Barakude su ušle u prvu jakosnu skupinu zajedno sa Španjolskom, Italijom i Grčkom.

Atenski ždrijeb tako je izgledao:
1. jakosna skupina  – Španjolska, Italija, Grčka, Hrvatska

  1. jakosna skupina – Srbija, SAD, Mađarska, Kanada
  2. jakosna skupina – Brazil, Francuska, Crna Gora, Australija
  3. jakosna skupina – Južna Afrika, Japan, Kina, Kazahstan

Hrvatsko izaslanstvo na ždrijebu skupina Svjetskog prvenstva u Ateni činio je Ratko Rudić, član Upravnog odbora i predsjednik Stručnog savjeta Hrvatskog vaterpolskog saveza; Ivan Milaković, glavni tajnik Hrvatskog vaterpolskog saveza i izbornik reprezentacije Ivica Tucak. Barakude su ždrijebom dospijele u skupinu C zajedno s momčadima Mađarske, Brazila i Japana.

– U skupini smo s Mađarskom, Brazilom i Japanom, što je zahtjevna skupina s obzirom na snagu Mađara i činjenicu da će Japan kao domaćin sigurno biti nezgodna reprezentacija. Svjesni smo da ukoliko budemo prvi imamo nešto lakši put u daljnjoj fazi natjecanja, no ako ćemo osvojiti drugo ili treće mjesto u skupini tada se već u osmini finala križamo s najtežom skupinom u kojoj se nalaze Španjolska, Srbija i Crna Gora. Mogli smo imati i nešto više sreće. Bit će potrebna velika koncentracija da pokušamo osvojiti prvo mjesto u skupini koje bi ipak vodilo nešto lakšem putu ka cilju. Ukoliko neće biti tako, očekuje nas izuzetno težak put k njemu – prokomentirao je izbornik Tucak.

Poznata je i satnica nastupa naše reprezentacije po hrvatskom vremenu u prva tri susreta, koje će se moći pratiti u izravnom prijenosu na HRT-u:

– 1. kolo, 17. srpnja (09.00 h) Brazil – Hrvatska

– 2. kolo, 19. srpnja (06.30 h) Hrvatska – Mađarska

– 3. kolo, 21. srpnja (02.00 h) Hrvatska – Japan

Kako god bilo, mi ćemo ih pratiti i zdušno navijati. Kao i uvijek:
SVI uz #Barakude!

Ivana Janković

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja