Međimurje Press
HumanitarnoSport+

HUMANITARNI ADVENT RUN OVE SUBOTU U CENTRU ČAKOVCA

Treću godinu zaredom Čakovec se priključio malom popisu europskih gradova koji organiziraju sportske aktivnosti tijekom najradosnijeg doba u godini i to zahvaljujući „Sportskom Adventu u Čakovcu“. Svake adventske subote od 2. prosinca organizirane su različite sportske aktivnosti, a pred nama je posljednja i po mnogima najzanimljivija „Advent run“.

Organizaciju jedinstvene trkačke manifestacije uz Turističku zajednicu Grada Čakovca i Zajednicu sportskih udruga Čakovca potpisuje Atletski klub Međimurje.

Iz našeg najtrofejnijeg atletičarskog kluba kažu kako su posljednje pripreme u tijeku, ali će sve biti spremno za subotu u 11 sati kada je predviđen start utrke. Predsjednik AK Međimurje Mario Dobša ne krije zadovoljstvo nakon prijašnjih utrka i odličnom reakcijom i prihvaćanjem javnosti trčanjem gradskim središtem i Perivojem u božićno vrijeme. Dobša je uvjeren u ponavljanje scenarija i ove subote 23. prosinca. „To je utrka koja nije natjecateljskog tipa već je cilja da se uključi što veći broj građana, i mladih i starih. Promoviramo trčanje, zdrav život, obilježavamo Advent, ali i nudimo zabavu i veselje“ izjavio je čelni čovjek čakovečkog atletskog kluba, a osvrnuo se i na dvije posebnosti. „Prva je što ona nije natjecateljska već je bitno stazu duljine 2 km proći bez obzira na plasman i brzinu trčanja i držati se slogana da je “najvažnije sudjelovati” i da nas bude što više. Drugi još važniji  razlog je humanitarni karakter utrke jer će sav prihod od startnine  ići za sufinanciranje projekta I ja bih na more. Startnina se može uplatiti od 9 sati na Trgu Republike gdje će biti start i cilj, a iznosi je 1 euro za djecu i 2 eura za odrasle. Naravno iznos donacije može biti i veći ukoliko želite malo jače poduprijeti ovu humanitarnu akciju“ poručio je Dobša i pozva sudionike da imaju božićni odjevni predmet.

Najčešće je riječ o božićnim kapicama, ali ima i onih koji dolaze odjeveni u Djede Božićnjake, vilenjake ili čak snjegoviće. Utrka će imati svoj humanitarni karakter jer će sav prihod od startnina ići za projekt “I ja bih na more” kojeg već 23 godinu provodi Društvo “Naša djeca” Čakovec. „Humanitarna sredstva sakupljaju se uplatom privatnih donatora, Grada Čakovca – Koordinacijski odbor Grad- prijatelj djece, Međimurske županije, Ureda za nacionalne manjine Republike Hrvatske, organizacijom humanitarnih koncerata i predstava, a jedna od najznačajnijih akcija je humanitarna utrka Advent run.

Tako je prošle godine u Hostelu Čakovec u  Dramlju ljetovalo 28 djece iz udomiteljskih i socijalno ugroženih obitelji“ izjavila je predsjednica Društva naša djeca Gordana Šoltić Siladi.

Svi sudionici trke imaju pravo na topli napitak kojeg je osigurala Turistička zajednica Grada Čakovca. “Pozivamo sve sudionike da odjenu nešto reprezentativno božićno, stave kapice Djeda Mraza ili slično. Vidimo se u subotu, 23. prosinca u 11 sati” poručuju iz čakovečke sportske zajednice. Kako je Advent run izgledao prijašnjih godina možete vidjeti na sljedećoj poveznici; https://www.youtube.com/watch?v=YMMNGXIWHtc

Tomica Jakopec, dipl. novinar

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja