Međimurje Press
Sport+

IN MEMORIAM: Miroslav Kovačević (24. 5. 1956. – 15. 2. 2024.)

Napustio nas je naš Stenek. Tiho i iznenada ugasio se život jednog od najvećih pobornika kvalitetne košarke i stolnog tenisa u Čakovcu i Međimurju

Miroslav Kovačević bio je najprije igrač, a u „zlatnim danima“ čakovečke i međimurske košarke, kada je u drugoj polovici ’90-ih pod imenom KK Vajda Čakovec izboren prvoligaški status, kao sportski direktor kluba jedan od ključnih ljudi u usponu kluba te veliki košarkaški entuzijast s vizijom da naš grad i kraj moraju imati košarkaškog prvoligaša.
Iako se ubrzo povukao iz košarkaških krugova i vodstva kluba, bio je naš vjerni navijač do zadnjeg dana.
Nije bilo susreta, a da nije pitao „Ima li što novoga“?, „Kakva će biti ova sezona“?, uz misao da opet gledamo što kvalitetniju košarku u našem gradu.
Posebno je bio ponosan na svojem sinove, koji su kao vrsni sportaši bili nezaobilazni dio svakog razgovora, Žarka koji je ostao u košarci kao ponajbolji sudac hrvatskog Sjevera i Davora koji se u inozemstvu razvija kao vrhunski kondicijski trener.
Vodstvo, treneri, igrači, simpatizeri i navijači KK Međimurje Čakovec izražavaju duboku sućut obitelji Kovačević i njegovim najmilijima.
Navedimo da je Miroslav bio i aktivni stolnotenisač, ali se okušao i u mnogim drugim sportovima. Nadimak Stenek naslijedio je od svog oca Dragutina koji je bio poznati igrač MTČ-a, kasnije profesor tjelesnog odgoja u nekadašnjoj školi Učenika u privredi.
Posljednji ispraćaj Miroslava Kovačevića je u subotu 17. veljače 2024. u 14 sati na čakovečkom groblju Mihovljan.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja