Međimurje Press
Sport+

KAMPOM IZ KOŠARKE NASTAVLJEN „SVAKI TJEDAN SPORT JEDAN“

Nakon jednotjedne pauze bez sportskih kampova tijekom Porcijunkulova, projekt Zajednice sportskih udruga Čakovca „Svaki tjedan sport jedan“ nastavljen je u ponedjeljak kampom iz košarke. Drugi je to kamp iz košarke u ovogodišnjem izdanju Ljetnih sportskih kampova, a provodi ga Košarkaški klub Čakovec.

Voditelj kampa je poznati košarkaški trener Bojan Hrkač koji je izjavio kako je u 2. OŠ Čakovec stiglo 88 djevojčica i dječaka. „Jako sam bio iznenađen brojem djece, nismo to očekivali. Pripremu za trening koju sam pripremio nisam mogao implementirati već sam na mjestu događaja morao napraviti korekciju“ rekao je dodavši kako se usprkos takvom broju polaznika uspjelo sve dobro posložiti. „Radili smo tri osnovna košarkaška elementa: vođenje lopte s driblingom, dodavanje i šutiranje. Pozitivno me iznenadilo što ima dosta talentirane djece i nadam se kako će se nastaviti baviti košarkom“ poručio je Hrkač.

 

Ovo je šesti tjedan ovosezonskog održavanja Ljetnih sportskih kampova i ovaj kamp iz košarke je 14-ti od ukupno 23 kampa koji će biti održani do početka nove školske godine. Reakcije na kampove su odlične i pohvale stižu sa svih strana, i od djece i roditelja, ali i sportskih klubova kojih ih provode. Posljednja dobra vijest stigla je iz Ministarstva turizma i sporta koje je na svojoj mrežnoj stranici objavilo rezultate Javnog poziva za sufinanciranje poticanja projekata lokalnog sporta. Naime, MINTS je i ove godine odobrio sufinanciranje Ljetnih sportskih kampova, ponovno ocijenivši prijavu Zajednice sportskih udruga Čakovca najvišim ocjenama. MINTS sufinancira Ljetne sportske kampove u Čakovcu od 2018. godine. Pokrovitelj kampova, koji su zamišljeni da pruže školarcima kvalitetno, sportsko i provođenje ljetnih praznika pod stručnim nadzorom je Grad Čakovec.

Prijave se vrše na recepciji čakovečkih Gradskih bazena, traju tijekom cijelog ljeta, a sudionici osim mogućnosti neograničenog broja dolazaka na sportske kampove dobivaju osvježenje, majicu i bočicu s oznakom kampa. Posebne nagrade osigurane su za najsportaše – one koji će imati najveći broj dolazaka na kampove.

Tomica Jakopec, dipl. novinar

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja