Međimurje Press
Sport+

KONFERENCIJA KONDICIJSKA PRIPREMA SPORTAŠA OKUPLJA NAJVEĆA IMENA HRVATSKOG SPORTA

Međunarodna konferencija Kondicijska priprema sportaša okuplja najveća imena hrvatskog sporta i najavljuje do sad najatraktivnije, 22. izdanje. U petak, 23. i subotu, 24. veljače od 9.30 sati Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu postat će središte razmjena iskustava i najnovijih spoznaja u sportu koja će iznijeti neki od najpoznatijih domaćih sportskih stručnjaka i sportaša kao što su Damir Martin i Tin Srbić, njihovi treneri Srećko Šuk i Lucijan Krce te brojni drugi.

Na prvom danu Konferencije posebnu pažnju zasigurno će privući Damir Martin i Srećko Šuk, dvojica velikana hrvatskog veslanja i cjelokupnog sporta. Ovaj sportaš i trener zajedno su osvajali najveća međunarodna odličja. Svjetsku su slavu stekli i po inovativnim metodama treninga kojima su utjecali na promjene u svjetskim sustavima treninga.

Upravo oni idealni su kandidati za temu trening snage i jakosti iz kuta trenera i sportaša. U razgovoru o  ovoj temi pridružit će im se Lucijan Krce i Tin Srbić, proslavljeni hrvatski gimnastičar i njegov trener koji su u svijetu vrhunske gimnastike prepoznati po avangardnim trenažnim metodama i programima koji omogućuju trajanje na najvišoj natjecateljskoj razini. Hrvatska javnost upoznat će i Martina Buchheita, jednog od vodećih svjetskih sportskih znanstvenika s iskustvom vođenja sportske pripreme u velikim sportskim klubovima poput PSG, Lille i Lyon. Inovator i jedan od najutjecajnijih eksperata u svijetu vrhunskog sporta govorit će o temi HIIT trening u ekipnim sportovima.

O novim tehnologijama u sportskoj pripremi Tamara Despot, vrhunska kondicijska trenerica i proslavljena sportska plesačica. U bogatoj i uspješnoj karijeri svojim znanjem i inovativnošću pomogla je velikom broju hrvatskih sportaša u različitim sportovima da ostvare svoje sportske snove.

Na listi uglednih imena nalazi se i Vanja Banković, vodeći svjetski ekspert u kondicijskoj pripremi u odbojci. Osvajač brojnih olimpijskih, svjetskih i europskih odličja sa srpskom odbojkaškom reprezentacijom s iskustvom rada u klupskom odbojkaškom velikanu Fenerbahčeu. Izlagat će i Francesco Cuzzolin, vodeći međunarodni ekspert za sportsku pripremu u košarci s NBA i Euroleague iskustvom i trenutni direktor sportske pripreme u BC Olympia Milano te Pero Kuterovac, proslavljeni kondicijski trener hrvatske vaterpolo reprezentacije s osvojenim odličjima na svom velikim međunarodnim smotrama.

Ovim stručnjacima na prvom danu konferencije pridružit će se i Marko Sukreški i Marko Matušinskij, eksperti sportske pripreme i inovatori te Bruno Damjan i Asim Bradić, uspješni kondicijski treneri i nositelji novih trendova u području funkcionalne lokomotorne dijagnostike.

Na simpoziju Sportska priprema u ekipnim sportovima koji će se u okviru KPS-a održati u subotu, 24. veljače s početkom u 9.30 sati, na istom mjestu imat ćemo prilike slušati najvažnije aktere iz hrvatskih najtrofejnijih ekipnih sportova. Na četiri dinamična panela oni će govoriti o najzanimljivijim temama koje opisuju svakodnevicu sportaša, trenera i sportskih radnika. Simpoziji će okupiti impresivnu listu istaknutih stručnjaka čija imena s nestrpljenjem očekujemo.

Dvadesetdrugo Izdanje Kondicijske pripreme sportaša održava se u organizaciji Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Udruge kondicijskih trenera Hrvatske, u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom, Hrvatskim košarkaškim savezom, Centrom za istraživanja i razvoj vrhunske sportske pripreme (HOO), Sportskim savezom grada Zagreba i Hrvatskim paraolimpijskim odborom. Svi zainteresirani za praćenje međunarodne konferencije Kondicijska priprema sportaša mogu se prijaviti na web straniciwww.ukth.hr

Anela Novina

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja