Međimurje Press
Sport+

[MRK ČAKOVEC] Lavovska borba i osvojeni bod na gostovanju, VELIKI KAO KUĆA!

RK Metalac vs MRK ČAKOVEC 28:28 (16:17) – 10. kolo 1. HRL Sjever

Seniori ostaju neporaženi unatoč tome što im je ekipa RK Metalac, kandidat za sam vrh ljestvice trenutno na 3. mjestu, ipak uspjela otkinuti bod na svom terenu u Zagrebu! Naime, rukometni okršaj u kojem je bilo i nesportskih poteza, čemu svjedoče 2 (!) crvena kartona za domaćine već u 1. poluvremenu, završio je neriješeno.

U svojoj izjavi trener Borković ističe važnost osvojenog boda na iznimno teškom gostovanju kod vrlo dobrih rukometaša Metalca, koji nisu birali sredstva na terenu i van njega kako bi došli do pobjede. Smatra da su isti vukli poteze koji nisu primjereni na sportskim terenima, kako fizički tako i verbalno. Svojim pak igračima čestita na velikoj požrtvovnosti i borbi tijekom svih 60 minuta te na osvajanju velikog boda u okruženju nesportskog ponašanja. Očekuje da će taj teško osvojeni bod samo još više ujediniti i ojačati ekipu. 

Domaći rukometaši odlučno su krenuli zaustaviti zavidan niz pobjeda naše ekipe i to pod svaku cijenu. Unatoč tome što je sudački par sankcionirao poteze kao što su guranje noge kod dodavanja na crtu, ostaje dojam da su ipak dozvolili prljavu igru u naelektriziranoj atmosferi. Domaćini su tako skupili ukupno 8 isključenja, od kojih DVA crvena kartona. No, naši se rukometaši nisu dali smesti, ostavili su srce na terenu te koncentrirano igrali do posljednjeg zvižduka. Tome svjedoči i činjenica da se nisu predali ni nakon što su rukometaši Metalca izjednačili 5 sekundi prije kraja susreta, nakon čega su naši rukometaši  preko brzog centra zabili gol za pobjedu +1 sa zvukom sirene, koji nažalost nije priznat. 

Velike čestitke igračima i stručnom stožeru!

RK METALAC: Turkalj, Konforta (1), Lončar, Drinovac (2), Matoić (5), Plantarić, Artić (9), Imamović, Varović, Galić, Bucat (2), Radovanović (1), Divjak (8).
Trener: Krešimir Pažin

MRK ČAKOVEC: V. Horvat, Martinez, Đurčević, Hozjan (5), Friščić, Zadravec, Tkalčec (5), Sklepić (3), Vuković, Varošanec, Vincek, Novak (3), Solarić, E. Horvat, Tompić (9), Goričanec (3). Trener: Josip Borković

ZAGREB – Dvorana Sutinska vrela. Gledatelja: 100. Suci: Dalibor Feletar (Bjelovar) i Igor Rendulić (Kutina).

MRK “Čakovec”

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja