Međimurje Press
Sport+

Nikola Topličanec prvak Hrvatske, Sven Strahija dvostruki prvak Hrvatske u karateu

U subotu i nedjelju u Zagrebu je održano Prvenstvo Hrvatske za kadete, juniore i mlađe seniore. Karatisti Globusa iz Čakovca-Male Subotice postigli su odličan uspjeh osvojivši tri naslova prvaka Hrvatske, tri naslova viceprvaka Hrvatske i broncu.

Time su bili najuspješniji klub u juniorskoj konkurenciji, a u ukupnom poretku klubova zauzeli su 2. mjesto od 66 klubova i 390 natjecatelja.

Sven Strahija opravdao je očekivanja i ušao među rijetke natjecatelje koji su uspjeli osvojiti dvostruku titulu na jednom natjecanju. Svenu je to uspjelo u svojem kadetskom uzrastu i u starijem juniorskom uzrastu.

Nikola Topličanec obranio je prošlogodišnju titulu prvaka u juniorima i tome dodao broncu u starijem uzrastu mlađih seniora.

Ana Filipović, Aida Trstenjak i Ervin Šoltić odličnim mečevima su izborili finala, gdje su se ipak morali zadovoljiti srebrom i naslovom viceprvaka Hrvatske.

Sa petim mjestima na korak do medalje su ostali Lovro Farkaš, Laura Strahija i Petar Slukić, a nastupili su još Paulina Magdalenić, Marko Lepoglavec, Ema Marčec i Leona Gulija.
Natjecatelje su vodili treneri Dejan Slukić, Mladen Vizinger, Filip Novak i Kristian Topličanec, a sudio je Tomislav Magdalenić.

Zlatnu medalju i titulu prvaka Hrvatske osvojili su:

Sven Strahija – dvostruki prvak Hrvatske kadeti -70kg i juniori -76kg

Nikola Topličanec – prvak Hrvatske juniori -61kg

Srebro i titulu viceprvaka Hrvatske osvojili su:
Ana Filipović – viceprvakinja Hrvatske mlađe seniorke +68kg

Aida Trstenjak – viceprvakinja Hrvatske kadetkinje -47kg

Ervin Šoltić – viceprvak Hrvatske kadeti +70kg

Broncu je osvojio:
Nikola Topličanec – mlađi seniori -60kg

/KK Globus/

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja