Međimurje Press
Sport+

Održan POZOJ-mini rukometni turnir!

U organizaciji Rukometnog saveza Međimurja i Društva sportske rekreacije „Sportska subota“ u dvorani Graditeljske škole Čakovec, održan je 1. Pozoj mini rukometni turnir koji je okupio više od 120 učenica i učenika međimurskih osnovnih škola koji će odigrati više od 40 utakmica.

Većini mladih natjecatelja bilo je ovo prvo natjecanje, prva prilika za brušenje sportskih vrlina i duha koje je provedeno je s ciljem privlačenja djece u aktivno bavljenje sportom, skrbi za njihov motorički razvoj te stvaranja uvjeta za nesmetano treniranje.

Rukometni savez Međimurja u suradnji sa DŠR „Sportska subota“ i uz podršku Međimurskog školskog sportskog saveza tijekom školske godine 2022./2023. provodi program pod nazivom „POZOJ-Mini rukomet u međimurskim osnovnim školama“, riječ je o programu kojim se rukometni sport još više želi približiti mladima. Projekt je jedinstven na području Međimurske županije, a uključeni su djevojčice i dječaci od 1. do 4. razreda osnovnih škola te se provodi uz podršku školskog sportskog saveza i besplatan je za sve korisnike.

Turnir je otvorio i brojne učenike pozdravio župan Međimurske županije Matija Posavec koji je tom prigodom svima poželio fer i korektnu igru. „Ovaj projekt je jedinstven na području Međimurske županije, usmjeren na ciljane dobne skupine djece, a dobrobit koju će mnogi mladi natjecatelji steći na ovom turniru je dragocjena. Siguran sam da među vama ima onih kojima će baš ovo iskustvo biti presudno u odluci da se bave nekim od sportova ili upravo rukometom“, rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec, koji je istaknuo zadovoljstvo što se i dalje diljem Međimurja šire sportski sadržaji na tituli Europske regije sporta 2022., koju je naša županija prva ponijela u Hrvatskoj.

Rukometni savez Međimurja pokrenuo je akciju kojom se rukomet popularizira među djecom osnovnoškolskog uzrasta „Mini rukomet jedan je od najuspješnijih projekata rukometnih metodičara, jer djeca te dobi njime zadovoljavaju svoje antropološke, biološke i psiho-sociološke zahtjeve“, rekao je dopredsjednik Rukometnog saveza Međimurja Dražen Špoljarić.

Program sufinancira Međimurska županija, Grad Čakovec, Grad Prelog, Općina Sveti Juraj na Bregu, brojni sponzori te Rukometni savez Međimurja. Iako je prvotno bio zamišljen kao pilot projekt manjeg obujma, zbog iznimnog interesa, kako djece, tako i osnovnih škola, u dosadašnjem dijelu programa sudjelovalo je 6 osnovnih škola i to: I. OŠ Čakovec, II. OŠ Čakovec, OŠ Nedelišće, OŠ Prelog, OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica i OŠ Ivana Gorana Kovačića Svetu Juraj na Bregu, a od  1. siječnja 2023. u program su uključene osnovna škola Petar Zrinski Šenkovec i dr. Vinka Žganca Vratišinec, a prema zaprimljenim upitima postoji još podosta škola koje bi se htjele uključiti u program. Program pod stručnim vodstvom Daria Varge, prof.kin. izvode profesori tjelesne i zdravstvene kulture te licencirani treneri rukometa.  Do sada je u program uključeno 229 učenika i učenica, a današnji turnir kruna je njihovog dosadašnjeg rada, obzirom je za mnoge ovo i prvi susret sa nekim natjecanjem.

(mž)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja