Međimurje Press
Sport+

Stolni tenis – sport i zabava za cijelu obitelj!

Stolni tenis je vrlo popularan sport koji jamči zabavu za cijelu obitelj. Igrači koji redovito igraju stolni tenis mogu razmisliti o opciji kupovine stola za stolni tenis. Naravno, pod uvjetom da imaju prostran vrt ili podrum u koji bi mogli postaviti stol.

Igranje stolnog tenisa nije samo zabavno, već će redovito igranje razviti vaše reflekse, koordinaciju pokreta i općenito motoriku. Poznato je da je stolni tenis izuzetno dinamičan sport koji aktivira velik broj mišića i potiče cirkulaciju krvi kroz tijelo, te na taj način ima niz pozitivnih efekata. Bolje pamćenje, oslobađa od stresa, čak i sprječava nastanak određenih bolesti.

Igranje stolnog tenisa predstavlja idealan trening gornjeg dijela tijela kao i trening ruku i nogu.

Na što obratiti pozornost pri kupnji stola za stolni tenis?

Prije svega trebali biste naravno razmisliti o pravom mjestu za stol za stolni tenis. Ne zaboravite imati dovoljno slobodnog prostora da biste se mogli dovoljno kretati. Postavljanje stola za stolni tenis na travnjak u vrtu bilo bi naravno najbolje rješenje.

Stolovi za stolni tenis obično su sklopivi kako bi ih se za lošeg vremena moglo unijeti u kuću. Pri tome veliki kotači obično olakšavaju transport.

Važno je znati da postoje velike razlike u materijalu stolova za stolni tenis. Najbolje je odlučiti se za poznati sportski brend kao što je npr. njemački proizvođač stolnoteniske opreme JOOLA  ili sl.

Na taj način ćete dobitnstol koji ćete moći koristiti dugo godina i uvijek će pružiti užitak u igri.

Izbor stolova za stolni tenis

Osnovna podjela stolova za stolni tenis je na Indoor (namijenjeni za igranje u dvorani) i Outdoor stolove (stolovi za igranje na otvorenom).

Na sljedećem linku možete pogledati velik izbor stolova za stolni tenis (na podcrtane riječi ubaciti sljedeći link: https://flink.hr/kategorija-proizvoda/sport-i-oprema/stolni-tenis/ )

Ako namjeravate igrati stolni tenis na otvorenom, onda je svakako preporučljivo kupiti Outdoor stol. Oni su izrađeni od posebnih materijala koji su otporni na vremenske uvjete, sunce i kišu, i mogu dugo godina biti na otvorenom bez oštećenja ili deformacije.

Tome pomažu i posebni premazi kojima su zaštićeni Outdoor stolovi. Jedan od premaza smanjuje odsjaj svjetlosti, tako da se može igrati i na suncu ili pri jakoj svjetlosti.

Nikada ne ostavljajte Indoor stol, tj. stol za igranje u dvorani na na otvorenom. Sunce i kiša uništavaju površinu materijala takvog stola, a osim toga stol bi se vrlo brzo i deformirao.

Stol za stolni tenis zimi je bolje držati u zatvorenom prostoru, bio otporan na vremenske uvjete ili ne, jer mali metalni dijelovi mogu zahrđati.

Za zaštitu stolova za stolni tenis od prašine i vlage, sklopljeni stol se može zaštititi navlakom za stol za stolni tenis (na podcrtane riječi ubaciti sljedeći link: https://flink.hr/kategorija-proizvoda/sport-i-oprema/stolni-tenis/stol-za-stolni-tenis/ )

Svu opremu za igranje stolnog tenisa: stol za stolni tenis | reket za stolni tenis | stolnoteniske loptice | mrežica za stolni tenis i sl. možete pronaći u web trgovini flink.hr (na podcrtane riječi ubaciti link: https://flink.hr/)

(Ana)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja