Međimurje Press
Sport+

Streljačko društvo MIHOVIL

IZVJEŠĆE O PROVEDENOM I. i II. kolu MEĐIMURSKE LIGA VK PIŠTOLJ/REVOLVER

U četvrtak 26. kolovoza 2021. godine Streljačko društvo Mihovil je u partnerstvu sa Županijom Međimurskom provelo prvo kolo MEĐIMURSKE LIGE VK PIŠTOLJ/REVOLVER u disciplini vk pištolj/revolver 15+15 po pravilima nacionalnog programa Hrvatskog streljačkog saveza. Natjecanje se održalo na streljani EKOM-a u Čakovcu, a pristupilo je 22 natjecatelja iz Streljačkog društva Mihovil, Streljačkog kluba Alzas i Streljačkog kluba Sloboda Mihovljan. U ovoj disciplini puca se iz vatrenog oružja, tj. pištolja ili revolvera velikog kalibra u mete na udaljenosti 25 metara.

Prvo mjesto kola zauzeo je Antun Grošanić sa 261 krugom, drugi je bio Zoran Horvat sa istim brojem krugova, ali sa slabijom posljednjom serijom, obojica iz SD Mihovila, dok je treći bio Nino Bočkaj iz SK Sloboda Mihovljan sa 259 krugova. U ekipnom plasmanu SD Mihovil zauzeo je prvo mjesto, SK Alzas drugo, dok je SK Sloboda Mihovljan bila treća.

Nakon ispucanog drugog kola u obračunatim prosjecima pogodaka prvo mjesto je neizvjesno pošto Zoran Horvat i Antun Ladić, obojica iz Mihovila imaju isti prosjek pogodaka 264,50, dok je na trećem mjestu Antun Grošanić sa prosjekom od 261,00 krugova. U ekipnom plasmanu Mihovil ostaje prvi sa maksimalnih šest bodova, dok Alzas i Sloboda imaju po tri boda.

Kroz predstojeći mjesec biti će održano treće kolo od ukupno četiri kola pa ćemo izvijestiti o postignutim rezultatima i ukupnom poretku.

Ovim putem se zahvaljujemo Međimurskoj županiji na podršci u provođenju ovog natjecanja.

PRVENSTVO HRVATSKE

Proteklog vikenda 11. i 12. rujna 2021. godine na streljani „Pampas“ u Osijeku održano je PRVENSTVO HRVATSKE u streljačkim disciplinama 25m VK PIŠTOLJ 10+10, VK REVOLVER 10+10 i VK PIŠTOLJ-REVOLVER 15+15. Međimurski predstavnici na ovom najvišem rangu natjecanja bili su članovi Streljačkog društva “Mihovil” sa sedam natjecatelja koji su ostvarili pravo nastupa na državnom prvenstvu prema postignutim normama.

Prvi dan u subotu pucale su se discipline pištoljem i revolverom velikog kalibra. U disciplini pištolja ekipa SD “Mihovil” ( Horvat Z., Novak D. i Ladić A.) u ukupnom poretku zauzela je 12. mjesto od ukupno 17 ekipa, a od pojedinaca najznačajni rezultat ostvario je Zoran Horvat koji je zauzeo 18. mjesto. U disciplini revolver ekipa SD “Mihovil” (Ladić A., Horvat Z. i Biševac V.) zauzela je 6. Mjesto od ukupno 15 ekipa, dok su najbolji pojedinci bili Vedran Biševac (10.) i Zoran Horvat (12.), obojica sa ostvarenim 183 kruga te im je za dlaku izmakla medalja. U ovoj disciplini nastupilo je 86 natjecatelja te je konkurencija bila izuzetno jaka.

Drugi dan u nedjelju pucala se mješovita disciplina pištolja i revolver 15+15. Od naših predstavnika ekipa SD “Mihovil” (Horvat Z., Biševac V. i Novak D.) zauzela je 14. mjesto.

Bez obzira na sve jaču konkurenciju iz godine u godinu strijelci iz SD Mihovila svake godine ostvaruju bolje rezultate te uskoro očekujemo dominaciju u ovoj disiplini. Također su uz strijelce Mihovila na istom natjecanju nastupili međimurski strijelci iz streljačkih klubova Alzas iz Čakovca i Sloboda iz Mihovljana.

Predsjednik

Vjeran Horvat

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja