Međimurje Press
Sport+

SUTRA POČINJU ZIMSKE OLIMPIJSKE IGRE GLUHIH, HRVATSKA IMA SVOJE PREDSTAVNIKE

Hrvatski gluhi sportaši nastupit će na 20. Zimskim olimpijskim igrama gluhih, koje će se održati od 2. do 12. ožujka 2024. u Erzurumu, Turska. Na Zimskim olimpijskim igrama gluhih sudjelovat će preko 500 sportaša iz 40 zemalja svijeta, u sljedećim sportovima: alpsko skijanje, curling, skijaško trčanje, snowboard, šah i prvi puta na programu igara je futsal.

16.02.2024., Zagreb – HSSG timovi curling i sahovske reprezentacija gluhih u HSSG-u.

Hrvatske boje branit će ženska curling reprezentacija gluhih, ženska šahovska reprezentacija gluhih i muška šahovska reprezentacija gluhih.

Ženska curling reprezentacija, koja je na prošlim Olimpijskim igrama gluhih osvojila 4. mjesto, sprema se za još veći uspjeh. Pod vodstvom iskusne trenerice Grazie Ferrero, Marijana Božić, Emina Crnaić, Maja Sertić, Melani Turković i Vanja Živković predstavit će svoje vještine na ledenom terenu i ovoga puta pokušati osvojiti medalju.

.

Hrvatska šahovska reprezentacija gluhih donosi mješavinu iskustva i novih početaka na ovogodišnjim igrama. Ženski tim, predvođen Anom Vuljanić, Kristinom Špilek i Anamarijom Vlašić, prvi put će sudjelovati na Olimpijskim igrama gluhih u disciplinama klasičnog, blitz i mješovitog šaha.

 

Muški šahovski tim, nasljednici brončane medalje s prethodnih Igara i aktualni svjetski prvaci, preuzimaju ulogu favorita. Zlatko Klarić, Branko Vujaković, Bogdan Božinović, Toni Vujčić i kapetan Goran Cechi spremni su da obrane svoj status prvaka.

Hrvatska delegacija sastoji se od 13 sportaša te 7 službenih osoba, a cijela zemlja s nestrpljenjem i ponosom prati njihove nastupe. Za više informacija posjetite službenu web stranicu Zimskih olimpijskih igara gluhih https://winterdeaflympics2023.com/ .

Foto: PIXSELL

Kiti Iveta

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja