Međimurje Press
Sport+

Svaki tjedan sport jedan – peti tjedan kampova

Ljetni sportski kampovi „Svaki tjedan sport jedan“ 2023. ušli su u peti tjedan održavanja, a ovog tjedna na rasporedu su kampovi iz tenisa i streljaštva.

Oba kampa pohodi veliki broj čakovečkih osnovnoškolaca te se i ovog tjedna potvrđuje kako je projekt odlično prihvaćen u gradu i okolici. I dok su se sudionici teniskog kampa zbog kiše jedan dan čak i privremeno preselili u balon dvoranu, kamp iz streljaštva nema problema zbog vremena. Kamp na čakovečkoj streljani već petu godinu za redom uspješno provodi Športsko streljački klub Čakovec, a voditelj kampa Damir Nemec kaže kako su u klubu dobro pripremili za veći broj djece. „Na kampu je oko 80 djece te svi uživamo. Treba ponovno pohvaliti ovaj hvalevrijedan projekt Zajednice sportskih udruga Čakovca te im zahvaliti na trudu i angažmanu. Kamp traje pet dana i  ovo je prekratko vrijeme da bi se naučilo sve o streljaštvu, ali ono najosnovnije je da djeca vide o kakvom se sportu radi te da ga i isprobaju. Ako nakon kampa ostane dvoje ili troje djece zainteresirane da se nastave baviti streljaštvom mi smo super zadovoljni, a ostatak je stekao novo iskustvo u jednom zanimljivom i tehnički vrlo zahtjevom sportu“ izjavio je Nemec.

Iz Zajednice sportskih udruga Čakovca, organizatora projekta Ljetnih sportskih kampova, poručuju kako prijave za kampove i dalje stižu te da se broj sudionika približava nevjerojatnoj brojci od 500. To je za 20 posto više od prošle, rekordne godine, a povratne informacije djece i roditelja su odlične i stižu same pohvale. Upisi na kampove traju cijelo ljeto, a vrše se na Gradskim bazenima Marija Ružić Čakovec.  Djeci je omogućen neograničeni broj dolazaka na sportske kampove, a dobivaju osvježenje, bočicu za piće i majicu. Osim sportskog dijela, upoznavanja i druženja s vršnjacima, pripremljena su i brojna predavanja. Sutra će na teniskom kampu tako biti održano predavanje o zdravoj prehrani, dok će na kampu iz streljaštva svoj rad prezentirati pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Čakovec.

Tomica Jakopec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja